Dansk U/17-bomber inden Frankrig: Vi kommer med en masse selvtillid

Danmarks U/17-talenter tager i eftermiddag hul på EM-slutrunden i Aserbajdsjan, når de unge danskere klokken 17.00 møder Frankrig. D’ BOLD har forud for kampen taget en snak med U/17 Ligaens topscorer og nykårede guldvinder, Jonas Wind.

I U/17 Ligaen har han scoret flere mål, end han har spillet kampe.  FC Københavns Jonas Wind er et af landets største talenter i sin aldersgruppe, og Danmarks succes ved EM i Aserbajdsjan kan meget vel afhænge af FCK-angriberens næse for mål.

Og han kommer med selvtillid, Jonas Wind. Han og de fire øvrige hovedstadstalenter i landsholdslejren kommer direkte fra guldkonfetti og mesterskabsfejring. Dagen efter at løverne vandt DM-titlen med en sejr over OB, var der nemlig samling med landsholdet:

Det er selvfølgelig en positiv ting, at vi har vundet mesterskabet allerede inden, at vi kom herover. Det skaber en masse selvtillid, det gør det helt sikkert, men hvis vi ikke havde vundet mesterskabet før, at vi kom her til Aserbajdsjan, så havde det heller ikke betydet noget, fortæller angrebstalentet til D’ BOLD, siddende i en yderst komfortabel sofa på det luksuriøse spillerhotel, Boulevard Hotel Baku.

(billede: tonsser.com)
(billede: tonsser.com)

Alvorens time

I eftermiddag bliver det så alvor, når Frankrig byder Danmark op til dans. Danskerne er godt forberedt på den opgave, mener Jonas Wind:

-Vi har trænet tre gange her i Aserbajdsjan, hvor vi har fokuseret lidt mere på det taktiske, og hvordan vi skal stå på banen og udnytte deres (Frankrig red.) svagheder, komme frem til chancer og forhåbentligt lave nogle mål, siger Danmarks nummer 10 til D’ BOLD.

Netop at score mål bliver FCK-angriberens fornemmeste opgave i kampen mod Frankrig, men det er langt fra det eneste, Jonas Wind skal byde ind med:

-Ligesom resten af holdet skal jeg arbejde stenhårdt – både defensivt og offensivt – og så er jeg jo en af de offensive, så jeg skal gerne kreere nogle chancer og forhåbentligt lave et mål eller en assist, så vi kan få et godt resultat.

”Nu er jeg ikke den hurtigste spiller”

Da D’ BOLDs skribent skitserer et muligt kampforløb, hvor Danmark står længere tilbage på banen og Frankrig er i boldbesiddelse, nikker Jonas Wind. Det giver plads til dybdeløb, vurderer han:

-Dybdeløb er egentligt okay, men nu er jeg ikke helt den hurtigste spiller, men jeg bliver jo nødt til at lave nogle dybdeløb, og der er masser af plads i bagrummet, så det skal nok blive godt, spår U/17-angriberen, inden D’ BOLDs udsendte i Baku giver ham chancen for at byde på et resultat:

-Jeg tror, at vi vinder 1-0, lyder det fra angriberen efter en kort tænkepause.

Og lad os da endelig håbe, at Jonas Wind får ret i sin spådom. I ni landskampe har FCK-angriberen dog aldrig formået at score, men hvorfor ikke ændre den kedelige statistik i eftermiddag, når Danmark klokken 17.00 dansk møder Frankrig?

Opgøret kan følges på Eurosport og dbold.dk, hvor vi liveblogger fra Dalgas Arena.

In this article