Disse tre 99’ere skal du holde øje med i fremtiden

D’ BOLD var med U/17-landsholdet til EM i Aserbajdsjan, og her er de spillere født i 1999, som D’ BOLDs udsendte vurderer, at du skal holde et ekstra vågent øje på fremover.  

Torsdag d. 12. maj klokken 18.30 var det hele forbi. Danmarks bedste spillere fra årgang 1999 kastede sig fortvivlede og ulykkelige ned i græsset. U/17-landsholdet havde fået en fodboldlektion af Englands ditto, og da Sverige samtidig slog Frankrig i pulje C’s anden kamp, havnede Danmark på tredjepladsen i puljen, og drømmen om kvartfinalen var dermed brast.

Der er gået en uge efter den sørgelige aften på Baku Olympic Stadium, og D’ BOLDs udsendte har nu fordøjet de mange indtryk og valgt de tre spillere, som står stærkest i hukommelsen:

Jonas Wind, FC København (9/0)

(billede: tonsser.com)
(billede: tonsser.com)

Han fik ikke netmaskerne til at blafre ved EM, men U/17 Ligaens suveræne topscorer fik vist, at han kan så meget andet end at score mål. FCK-angriberen er en fremragende spilstation fremme i banen, hvor han qua sin gode fysik formår at holde sin direkte modstander bag sig og spille med ryggen mod mål. Det lyder som en beskrivelse af en typisk ”center forward”, men tro om igen! Med sin fremragende teknik og veludviklede spilforståelse er Jonas Wind en ganske unik spiller, og så scorer han samtidig mål. 25 scoringer er det blevet til i U/17 Ligaen, og det taler vel sit tydelige sprog om en spiller, som vi med sikkerhed kommer til at høre mere om i fremtiden?

 

Nicklas Strunck, FC Nordsjælland (21/3)

Nicklas Strunck (foto René Larsen)
Nicklas Strunck (foto René Larsen)

Den danske kaptajn var en uundværlig brik på Jan Michaelsens EM-hold. Fra sin position på den defensive midtbane vandt FC Nordsjælland-spilleren et utal af bolde og ødelagde gang på gang modstandernes spil. På trods af rollen som hårdtarbejdende defensiv-midtbanespiller er Nicklas Strunck udstyret med gode pasningsevner (man er vel FC Nordsjælland-spiller), og han skiller sig altid fornuftigt af med bolden og er en sikker spilstation. Til tider viste den danske anfører tilmed prøver på sin gode sparketeknik, når han sendte diagonale afleveringer på tværs af banen. Alligevel er intet af ovenstående Nicklas Stuncks største styrke. Med en udstråling, hvor brystkasten er skubbet langt frem, er Strunck en spiller, der fanger øjet, og han går altid forrest og tager ansvar. Fremtidens landsholdsanfører?

 

Luka Racic, FC København (6/0)

foto uefa.com
foto uefa.com

På landsholdet spiller han i det centrale forsvar, men han kan også spille på midtbanen, den danske forsvarsstyrmand fra FC København, og det vidner om en fleksibel, nærmest komplet spiller. Når Luka Racic fører bolden frem fra forsvaret, er det med en selvsikkerhed og snilde, som de færreste forsvarsspillere kan mestre, og Racic fremstår teknisk og spillemæssigt begavet. Defensivt er han også stærk. FCK’eren er aggressiv og skåner ikke sig selv, men timer sine indgreb perfekt uden at være overmodig. Der er stadig langt til toppen, men fortsætter Luka Racic den gode udvikling, han er i, skriver han sig ind i gruppen af store forsvarsspillere i FC København.

In this article