FCM U/17 overlevede en times undertal og sejrede i Lyngby

Flot anden halvleg sikrede FCM U/17 sejren trods mere end en times undertal mod Lyngby.

FC Midtjyllands U/17-mandskab manglede til lørdagens kamp mod Lyngby hele fem spillere, der i øjeblikket er i Aserbajdsjan til EM med U/17-landsholdet, og derfor havde midtjyderne flere U/15-spillere med til Sjælland. Samtidigt led ulvene forårets første nederlag i sidste weekend, mens lørdagens kongeblå hjemmehold ikke havde tabt i syv kampe.

Lyngby kunne med en sejr overhale midtjyderne, der dog har spillet tre kampe færre, og det var da også De Kongeblå, der startede opgøret bedst.

I kampens indledning afsluttede Lyngbys Nicholas Oguma først forbi på en stor mulighed, og da han næste gang blev sat i scene på en stikning, fik han aldrig afsluttet, da han blev nedlagt af FCM’s venstreback, Gustav Kjeldsen. Dommeren fløjtede for straffespark og viste samtidigt Kjeldsen det røde kort. Gæsterne var nu reduceret til 10 mand, og lyngbyernes hattrickhelt fra sidste uge, Emilio Simonsen, stod klar til at sparke straffesparket.

Heldigvis for de slagne midtjyder blev Simonsens forsøg reddet af FCM-keeper Nicklas Jensen, men i kampen om returbolden stødte Simonsen og Jensen sammen, og det resulterede i, at FCM-keeperen, der var hentet med fra U/15, måtte udgå skadet. Derfor var midtjyderne nødsaget til at sende markspiller Tobias Anker på kassen.

Nu gjaldt det for ulvene blot om at komme til pause uden at komme bagud, og da Lyngby-spillerne, for hvem den nye situation med mere boldbesiddelse var uvant, ikke formåede at bryde i gennem FCM-defensiven, blev der ikke scoret i første halvleg.

Efter pausen var det tydeligt, at FCM nu fokuserede på omstillingsmuligheder, og efter en dobbeltchance til hjemmeholdet kort inde i anden halvleg blev FCM’s Nicholas Dyhr sendt afsted i dybden netop på en omstilling. Med en aflevering skråt tilbage fandt han Mikkel Jakobsen, der lagde den videre til Noah Grøn Iversen, som kunne bringe gæsterne foran 1-0.

10 minutter senere blev det også 2-0, da Noah Iversen kom højest på Christian Tue Jensens hjørnespark, og med et lille kvarter igen kunne Mikkel Jakobsen, der virkelig har fundet målformen, lukke og slukke til 3-0 på endnu en omstilling.

Få minutter før slutfløjtet reducerede hjemmeholdets Esben Wolf, da han med venstreskøjten satte en flad afslutning ind i fjerneste side af målet, men tættere på kom Lyngby ikke, og FCM fightede altså tre point med hjem til Herning.

Dermed spillede midtjyderne sig endnu tættere på rækkens andenplads.

In this article