FCN-U/19’er om NextGen-Series Cup: Vi kunne sagtens følge med

FC Nordsjællands U/19-hold deltog i Pinsen i den hollandske ungdomsturnering, NextGen-Series Cup, i Amsterdam. Her imponerede danskerne, der ligner kommende sølvvindere af U/19 Ligaen, og slog undervejs både de senere vindere fra Ajax Amsterdams sydafrikanske samarbejdsklub, Ajax Cape Town, og den spanske storklub, FC Barcelona. D’ BOLD har talt med FCN’s 18-årige midtbanespiller, Lucas Haren, om turneringen.

Tigrene fra Nordsjælland, der også havde fire spillere fra det ghanesiske Right to Dream-akademi med til Holland, indledte turneringen i en indledende pulje bestående af Ajax Cape Town, PSV og Tottenham. De fire point, danskerne her hentede, rakte dog kun til gruppens tredjeplads. Ajax Cape Town, som holdet sejrede sikkert med 2-0 mod, tog andenpladsen og endte minsandten i finalen mod gruppevinderen, engelske Tottenham. Derfor måtte FCN’erne, hvis flotte spil ellers rakte til mere, nøjes med en mandagskamp om 5.-/ 6.-pladsen mod FC Barcelona. Særligt i kampen mod PSV Eindhoven, som endte 1-1, burde danskerne have sejret.

– Det var fedt at spille mod så store klubber og så samtidigt at se, at vi sagtens kunne følge med, fortæller Lucas Haren til D’ BOLD. Han er dog skuffet over, at danskernes flotte spil ikke medførte en højere placering.

– Vores målsætning var at vinde turneringen. Det er den altid, når vi er til turneringer eller til kampe.

Ved turneringen, der før hed Copa Amsterdam, er altid mange europæiske storklubber repræsenterede, og Lucas Haren kunne da også mærke, at opmærksomheden på turneringen, der er en af Europas mest prestigefyldte ungdomsturneringer, var større, end hvad FCN’erne normalt er vant til.

– Der var selvfølgelig flere mennesker end til en normal U/19-kamp, og derudover deltog også mange store klubber. Jeg tror, at alle gerne vil gøre en god figur til sådan en turnering, da der selvfølgelig er en del scouts ude at kigge, forklarer midtbanespilleren, hvis flotteste moment ved turneringen var et formidabelt frispark kanoneret på overliggeren i kampen mod Ajax Cape Town.

Selvom det oprindeligt var Right to Dream-akademiet, der var inviteret til Amsterdam, endte det dog som bekendt med at være ghanesernes danske samarbejdspartnere i FC Nordsjælland, der kom til at præge holdet, for selvom de dansk-ghanesiske drenge spillede turneringen i Right to Dreams trøjer og navn, bestod holdet blot af fire ghanesere, mens det ligeledes var FC Nordsjællands U/19-træner, Morten Karlsen, som ledte holdet.

Det var derfor reelt set et dansk U/19-tophold, der ved turneringen bankede FC Barcelona, de kommende vindere fra Ajax Cape Town og generelt viste rigtigt lovende takter, og Lucas Haren lovpriser samarbejdet med afrikanerne, der førte denne mulighed med sig for danskerne, og han føler, at Right to Dream er blevet integreret fint i den nordsjællandske klub, hvis eget akademi i fremtiden skal samarbejde endnu tættere med ghaneserene.

– Jeg ser ikke på Right to Dream og FCN som to forskellige fraktioner i vores klub. Når jeg tager afsted med klubben, så prøver jeg bare at yde det bedste. Hos os er det blevet hverdag med spillere fra forskellige steder i verden.

NextGen Series Cup blev sidste år vundet af belgiske Anderlecht. Det er dog brasilianske Cruzeiro, der med tre sejre har vundet flest gange under turneringens nuværende form, som blev introduceret i 2005 med otte hold og kampe a 2×25 minutter.

In this article