Frankrig U/17-træner inden Danmark: Vi vil skrive vores egen historie

Frankrig er forsvarende U/17-europamestre, men landstræner Bernard Diomede vil ikke lade sig påvirke. Træneren snakker om omhyggelighed og friskhed, inden kampen mod Danmark.

For godt et år siden kunne Frankrig efter en finalesejr på 4-1 mod Tyskland løfte EM-pokalen og lade sig hylde som europamestre for U/17-hold. I år er fokus derfor sat på at genvinde titlen, men landstræner Bernard Diomede vil ikke sammenligne det nuværende hold med sidste års guldvindere:

-Vi bliver ofte mindet om, at vores forgængere har vundet turneringen, men spillere og staff er nye, og vi vil gerne selv skrive vores egen historie, siger træneren til den franske avis, Les équipes.

Den franske landstræner, som råder over en kvalitetsbesat spillertrup med spillere fra landets bedste klubber, samt Yann Valery og Yasinn Tortune, der begge spiller i engelsk fodbold, har som målsætning at nå finalen. Landstræneren ved, hvad der kræves, hvis man vil opnå succes:

Hvis man vil nå målet (finalen), skal man være præcise, vågne og opmærksomme både på og udenfor banen, siger landstræneren og fortsætter:

Og friskhed – det skal man også have – for at eliminere alle dem, som håber på titlen, lyder det fra Bernard Diomede, som ser store, stolte fodboldnationer som England, Tyskland, Spanien, Portugal og Holland som favoritter til at snuppe guldet.

Altså nævner den franske landstræner som forventet ikke Danmark blandt favoritterne, og netop rollen som underdog kan blive danskernes lod, når de i dag klokken 17.00 krydser klinger med de forsvarende europamestre.

In this article