Optakt: Danmark U/17 – Frankrig U/17

Fredag klokken 17.00 dansk tid er ventetiden forbi, og Danmark indleder U/17 EM med en dyst mod Frankrig. Kan Jan Michaelsens drenge drille de franske storfavoritter? D’ BOLD er taget et smut til Aserbajdsjan.

Med tanke på den danske fodboldhistorie ved EM-slutrunder, ville det være dumt at afskrive U/17-talenternes sejrschancer mod de forsvarende europamestre fra Frankrig. Bolden er som bekendt rund, og en kamp varer 90 (80 minutter til U/17 EM) minutter.

Når det så er sagt, så er Frankrig et fremragende mandskab. Les Bleus havde ikke de store problemer med at kvalificere sig til den EM-turnering, de vandt i fjor. Med tre sejre i første kvalifikationsrunde var man videre til Elite Round, hvor der ingen spor var af franske gummiben. Med 1-0-sejre mod Grækenland og Island sikrede man sig EM-billetten, og så var nederlaget i Elite Rounds sidste kamp mod Østrig betydningsløst.

17 år og førstemålmand i den bedste række

Landstræner Bernard Diomede, som i sin aktive karriere opnåede otte landskampe og et ophold i Liverpool, har en stjernespækket trup til rådighed, som tæller spillere fra Frankrigs allerstørste klubber. Storklubben PSG er flittigst repræsenteret med hele fem spillere, hvor især forsvarsspilleren Mamadou Doucore er værd at holde et vågent øje med. Den venstrebenede pariser har trods sin beskedne alder, allerede debuteret i UEFA Youth League, hvor han har spillet to kampe.

Doucore er dog langt fra den eneste franskmand, som Danmark bør frygte. I angrebet regerer topscorer Ervin Taha, en giftig herre, som til dagligt slår sine folder på Bourdeaux’ U/19-hold, men det er målmandsposten, at vi finder Frankrigs mest talentfulde spiller. Med 21 kampe i den bedste, franske række, er Toulouse-keeperen Alban Lafont et ganske særligt talent og en spiller, som kan gå hen og blive en af EM-turneringens helt store oplevelser.

Revanche til gode

Mens de unge, franske talenter måske synes ukendte for den almen fodboldinteresserede, har landstræner Jan Michaelsen og de øvrige delegerede i den danske EM-lejr et godt kendskab til Frankrigs bedste U/17-spillere. I februar havde Danmark nemlig fornøjelsen af at spille to venskabskampe mod netop Frankrig, og i begge kampe var Les Bleus desværre for stor en mundfuld for danskerne som tabte 3-0 og 3-1.

Der er derfor revanche på spil for de danske talenter, og skal landsholdet have noget juble over, når dommeren efter 80 minutter fløjter i fløjten for sidste gang, så kræver det en god, defensiv indsats fra hele holdet. De bagerste fire skal i samarbejde med Brøndby-målmanden https://www.dbold.dk/wp/../uploads/FIFA-E-sport.jpg Hauervig spille en fejlfri kamp, og når danskerne så selv er på bolden, skal man udnytte noget af den plads, som franskmændene efterlader. Her kommer især Danmarks dybdeløbere til deres ret, og kan offensivspillere som Jonas Wind og Jens Odgaard løbe fra Frankrigs forsvar, så kan der ske ting og sager. Derudover kan Silkeborgs kantspiller Jeppe Okkels gå en stor kamp i møde, hvis han da vel at mærke er at finde i Jan Michaelsens startopstilling.

Ét er dog nederlag i træningskampe – noget andet er kampe ved en EM-slutrunde – og det bliver spændende at se, om Danmark kan levere varen, når det gælder.

Eurosport 2 viser opgøret fra pulje C mellem Danmark og Frankrig, som spilles på Dalga Arena, der til dagligt er hjemmebane for Aserbajdsjans ungdomslandshold og har en kapacitet på 6700 tilskuere.

In this article