Randers U/17 til hollandsk pinsecup med ni U/15-spillere

Randers’ U/17-mandskab bruger pinsedagene i Holland, hvor holdet kigger frem mod næste sæson.

Den hollandske klub BSC Unisson fra byen Boekelo afholder i pinsedagene en elitefodboldturnering forbeholdt de kommende U/17-årgange. Derfor er Randers-holdet draget til Holland med et hold bestående af ni spillere fra det nuværende U/17 Liga-mandskab samt ni spillere fra U/15. Anført af cheftræner Mads S. Lyng spiller Randers-drengene over tre dage seks kampe a 2×25 minutter, og Mads Lyng ser turneringen som en god mulighed for at forberede spillerne på næste sæson.

– Selvom både U/17 og U/15 fortsat har vigtige kampe i turneringen herhjemme, så er vi jo allerede i fuld gang med at kigge frem mod næste sæson, og derfor giver denne turnering os en god mulighed for blandt andet at se nogle spillere an og samtidig afprøve nogle forskellige konstellationer. Spillerne vil allerede nu begynde at finde lidt ind i de roller, som de skal have i næste sæson, og vigtigst af alt så har vi her mulighed for at præge denne gruppe med den måde, vi ønsker de skal fungere på som hold, fortæller Mads S. Lyng til randersfc.dk.

I puljespillet skal Randers møde Cercle Brügge fra Belgien, Team Aargau fra Schweiz, hollandske Brabant United og slovakiske AS Trencin, og selvom kampene gerne skulle vindes, påpeger Mads S. Lyng, at det i lige så grad er udvikling, Randers-staben, der på turen består Lyngs normale assistent Morten Lanng, U15-cheftræner Fatah Abdirahman og Randers Frejas udviklingskoordinator Claus Godtfredsen, har for øje.

– Vi er et stærkt team på tre trænere og en leder afsted, hvilket giver os optimale muligheder for at holde fokus, observere og evaluere på det vi ser. Vi spiller naturligvis for at vinde hver eneste kamp hernede, men det primære fokus ligger på at få nogle vigtige svar i forberedelsen til den kommende sæson, siger Mads S. Lyng.

Ved turneringen, hvor københavnske B.93 er i den anden pulje, har Randers lørdag vundet 3-2 mod Cercle Brügge, tabt 1-0 til Team Aargau, mens holdet i dag igen har tabt 1-0 – denne gang til Brabant United. Kampen mod AS Trencin sluttede målløst.

In this article