Overtidsscoring gav Danmark U/17 sejren mod Sverige

Foto: DBU - Landsholdsfodbold, Herreungdom (Facebook-side)
Foto: DBU – Landsholdsfodbold, Herreungdom (Facebook-side)

Sebastian Buch blev med et sent mål helten for Danmark, da danskerne mandag eftermiddag mødte Sverige ved kamp nummer to til U/17 EM i Aserbajdsjan.

Danmark satte sig på spillet fra kampens start og forsøgte at kombinere sig igennem den svenske defensiv, som bestemt var til at tale med.

Der var ikke gået mere end to minutter, før de hvidklædte danskere testede Pontus Dahlberg i Sverige-buret for første gang. Victor Torps frisparksforsøg var nærgående og den svenske keeper måtte blokere. Bolden havnede for fødderne af Jens Odgaard, som forsøgte at finde en fri holdkammerat i det lille felt, men der kom en svensk fod på, og det endte med hjørnespark.

Netop hjørnespark havde Danmark flere af, men kun en enkelt gang voldte det Sverige problemer. Luca Racic fik efter lidt klumpspil sparket kuglen i kassen, men dommeren fløjtede overraskende for hånd på bolden og frispark til svenskerne.

Havde danskerne frygtet en sprudlende og farlig Joel Asoro i front, så var første halvleg en lettelse. Den svenske spydspids, som ene mand besejrede England i svenskernes første kamp, blev holdt i kort snor og så til tider ret ugidelig ud.

Danmarks største chance i første halvleg kom, da Pontus Dahlberg i Sveriges mål helkiksede et spark, som havnede i fødderne på Jonas Wind, som nu havde en friløber. Dahlberg gjorde dog skaden god igen, da han snuppede bolden og undskyldende rakte en hånd i vejret.

Som første halvleg skred frem, kom Sverige bedre med. De mørkeblå fik spillet sig frem til enkelte chancer, og efter en halv times spil skulle Danmark prise sig lykkelige over Oskar Snorre i målet, da Teddy Bergqvist slap igennem. Snorre, som er valgt foran https://www.dbold.dk/wp/../uploads/FIFA-E-sport.jpg Hauervig på målmandsposten, leverede en flot redning på Bergqvists skud, og danskerne kunne ånde lettet op.

Fem skudforsøg og overvægt i boldbesiddelse gav grund til optimisme forud for anden halvleg.

Danmark kom ligesom i første halvleg godt ud af omklædningsrummet. Jens Odgaard havde efter få minutter af kampens sidste halvdel en kæmpe chance, men Dahlberg var atter vågen i målet. Få minutter efter måtte Göteborg-keeperen dog have stolpen til hjælp, da Carlo Holse trykkede af fra kantet af feltet. Heldet var ikke med danskerne, som ellers styrede kampen, mens Sverige som tiden gik, trak sig længere og længere tilbage på banen.

Efter en lang, god periode med dansk pres, men med problemer med at skabe de store chancer, foretog U/17-landstræner Jan Michaelsen en dobbeltudskiftning. Ud gik Jens Odgaard, som viste gode takter, men aldrig rigtig blev farlig og ind kom Sebastian Buch. På midtbanen forlod en velspillende Victor Torp banen og blev erstattet af Lasse Sørensen fra Stoke.

Noget måtte landstræneren gøre i forsøget på at hente alle tre point, men den svenske defensiv var disciplineret og tillod ikke de danske talenter meget plads på banens sidste tredjedel. Man sad dog med fornemmelse af, at de hvidklædte blot skulle fortsætte. Så måtte chancerne komme.

På trods af masser af spil på den svenske banehalvdel blev Danmark bare aldrig rigtig farlige. Jeppe Okkels havde et fint skudforsøg og Jonas Wind var også tæt på, men målmand Pontus Dahlberg var de mørkeblås bedste, og i stedet, ud af ingenting, tog Sverige initiativet og tilspillede sig tre hjørnespark. Især i et tilfælde var det tæt på en sen scoring, men Oskar Snorre fik fingrene på.

Og så pludselig, mens Sverige havde været farlige, blev Sebastian Buch sendt i dybden. Buch, som startede inde mod Frankrig men var vraget til kampen mod Sverige, var iskold og sendte bolden forbi en velspillende Dahlberg og i mål.

Målet skabte vild dansk jubel, og Sverige nåede kun lige at give bolden op, før dommeren fløjtede kampen af. Det sluttede med en fortjent dansk sejr på 1-0.

In this article