Talentopsummering, Runde 30 – Alka Superligaen 2015/16

Embed from Getty Images

Hver uge sætter D´BOLD fokus på de unges præstationer i Alka Superligaen. Denne runde bød blandt andet på tidlig mesterskabsfejring, samt et ganske overraskende resultat.

Ulvene holdt medaljekampen i live

Hvis SønderjyskE besejrede FC Midtjylland fredag aften, kunne de nærmest smage sølvmedaljerne. Men derimod holdt hjemmeholdet dog medaljekampen i live ved at besejre det sønderjyske mandskab. Efter forarbejde af Paul Onuachu og Martin Pusic, kunne Pione Sisto, 21, lukke og slukke – også selvom at Silas Songani i overtiden fik reduceret til 2-3.

OB definitivt ude af medaljekampen efter overraskende nederlag

For at OB skulle gøre sig nogle forhåbninger om medaljer og europæisk fodbold til næste sæson, skulle man besejre allerede nedrykkede Hobro IK. Men Ove Pedersens jyske tropper slog ganske imponerende fra sig og udnyttede den éne chance til målet til 1-0. Den føring holdt hjem, mod et ganske uimponerende OB-mandskab, der for en gang skyld ikke kunne få gang i frontduoen Rasmus Festersen og Anders K. Jacobsen, samt kreatøren Rasmus Falk, der spillede en ganske dårlig kamp. Jacob Barrett, 21, på venstrebacken spillede også en skidt kamp med flere afleveringer der endte ud over sidelinjen eller i fødderne på en mørkklædt Hobro-spiller. Dermed tog Hobro deres blot 15 point i denne sæson, imens at OB er langt efter – nærmere sagt ude – af medalje kampen.

Tre hurtige Randers-scoringer slukkede Viborg i rent jysk opgør

Selvom at Viborg FF kom foran på et mål af Mikkel Rask og holdt føringen til pausen, skulle det stadigvæk gå galt. For efter pausen viste Randers FC nemlig glimt af farlighed. Et selvmål efterfulgt af to scoringer på seks minutter af Mikael Ishak ændrede nemlig kampen fuldstændig og det gik lynhurtigt fra 1-0 til 1-3 på Viborgs vegne. Jonas Bager, 19, havde fået chancen fra start i midterforsvaret og det viste sig så at være med til at sikre Randers FC sejren. Unge Søren Reese, 22, og Mikkel Rask kunne bare ikke stoppe Mikael Ishak, som på sine bedste dage, er en af ligaens bedste angribere. Jonas Kamper fik reduceret til 2-3 i overtiden.

Mesterskabet ender i København

FC København kunne med en sejr over FC Nordsjælland kalde sig danske mestre og da det var en realitet at man havde vundet med 2-0 foran et næsten fyldt stadion, kunne jublen og guldfesten endelig bryde lys, efter næsten tre års pause uden for København (AaB, 2014 og FC Midtjylland, 2015). Federico Santander fik scoret to gange, hvilket cementerede sejren. Emre Mor, 18, viste igen glimt af kreativitet og gå-på-mod, som også har givet ham en plads i den tyrkiske bruttotrup frem mod EM, men hverken Mor eller resten af Nordsjælland-mandskabet kunne forhindre FCK i at vinde titlen i år.

Brøndby vendte 0-2 til 3-0 i det vestjyske

To hurtige scoringer af Kevin Mensah og Mick van Buren var ikke nok for Esbjerg fB til at slå Brøndby IF i denne omgang. Med Jeppe Højbjerg, 21, i buret, kunne Jonas Dal se hans mandskab smide en 2-0-føring og i stedet tabe med 2-3. Teemu Pukki stod for 1-2- og 2-2-scoringerne, mens at Johan Larsson i sidste minut dukkede op og pandede sejrsmålet i kassen til stor forløsning. Brøndby kunne nemlig ikke bruge et pointtab til noget. Marco Lund, 19, havde igen fået chancen i midterforsvaret for Esbjerg, men trods den gode start kunne han og resten af Esbjerg-mandskabet noget håbløst ikke forsvare udsigterne til en sikker sejr. 3-2 vinder Brøndby.

Glen Riddersholm henter anden sejr i AGF

Hele Aarhus gik på skyerne da man besejrede Esbjerg med 5-1, men da man igen mandag vandt, begynder det at ligne noget for Guld-Glens mandskab. 2-0 vandt man nemlig over rivalerne fra AaB takket være to scoringer af Morten “Duncan” Rasmussen. Nicolaj Thomsen, 23, og Frederik Børsting, 21, startede begge på kanterne for AaB, men farlige blev de aldrig. Nicolaj Thomsen har ellers genfundet formen efter at han gennem en længere periode ikke har været helt skarp nok. Sejren var Glen Riddersholms blot anden sejr i 2016 med AGF, hvilket taler for at AGF i den grad er inde i en positiv periode, nu med to sejre i træk.

 

In this article