Thychosen brillerede for FCM U/19 mod Vejle

FC Midtjylland U/19 havde sin opgave for, da de lørdag mødte Vejle på udebane. Hovedpersonen havde – naturligvis, fristes man til at sige – efternavnet Thychosen.  

Thychosen er et efternavn, der får enhver fodboldelsker til at tænke på Vejle. Steen Thychosen, 57, har á tre omgange spillet på klubbens førstehold, trænet klubben, ageret talentspejder, haft ledelsesopgaver og meget andet. Han er en ægte klubmand, og det har naturligvis også resulteret i, at familiens yngre generationer, som blandt andet sin bror Lars’ børn, Mads og Kasper, har fået deres fodboldopdragelse der.

Førstnævnte, altså Mads, 18, er dog senere rykket videre til FC Midtjylland, hvor han allerede har fået sin Superliga-debut. Til dagligt gør han sig dog på klubbens U/19 Liga-hold, hvor han er blandt rækkens største profiler. I den seneste runde modtog han en hård bold i baghovedet, hvilket gjorde at han måtte en tur på skadestuen, men allerede lørdag var den ældste søn af Steen tilbage på grønsværen, hans tidligere hjemmebane, til U/19 Liga-kampen mod familieklubben, Vejle.

Og kampen forløb med ham i fokus. Allerede ved kampens første scoring, var han nemlig i oplæggerens rolle. Kristian Dirks Riis headede hans indlæg i kassen, som godt nok var blevet rettet af Andreas Murbeck.

Føringen formåede gæsterne ikke at holde længe. Et Vejle-frispark var flot pareret op på stolpen af Andreas Raahauge i ulveburet, men Patrick Rasmussen stod klar til at udnytte riposten til stillingen 1-1.

Først i anden halvleg kom der ordentligt gang i opgøret. Tempoet blev, specielt hos ulvene, skruet i vejret, og det resulterede i noget nær et totalt Vejle-kollaps.

Igen var det med Mads Døhr Thychosen i fokus. Godt ti minutter inde halvlegen fandt han nemlig Jákup Thomsen, som med et fornemt indlæg fandt Mads Olsen på midten, der ikke skuffede på afslutningen. 2-1.

Thychosen var her, der og allevegne. I kampens 65. minut bragede han Mikael Andersons indlæg i kassen, før han kun fem minutter senere lukkede og slukkede kampen mod sine tidligere holdkammerater til 4-1.

Det blev kampens endelige resultat, og det betyder at FC Midtjylland nærmer sig FC Nordsjælland på førstepladsen. De har nu kun tre points op til tigrene fra Farum og hele tre kampe i hånden. Vejle derimod faldt til rækkens tiendeplads.

 

 

In this article