Tre timers søvn var nok for U/17-angriber

Wessam Abou Ali er ny i den danske EM-lejr, efter at AaB-angriberen har afløst skadede Andreas Olsen. Abou Ali snuppede torsdag først på dagen det første fly i retning mod Aserbajdsjan og kom tilmed på banen i U/17-landsholdets 0-0-kamp mod Frankrig.

Søvn, kost og velvære. Danmarks unge elitefodboldspillere skal være i den bedst mulige forfatning, når de slås om pointene ved U/17 EM i Aserbajdsjan. AaB’s offensivspiller, Wessam Abou Ali har dog næppe opfyldt kravet om god søvn. Han brugte natten før kampen mod Frankrig i en lufthavn:

Selvfølgelig har det været hårdt med søvnen og hele flyveturen – med at vente i lufthavnen osv. Flyveturen er en del af det, og for mit vedkommende, fordi jeg kom lidt senere, så er søvnen også en del af det, siger Wessam Abou Ali med tydelig nordjysk accent til D’ BOLDs rapporter.

Man skulle ellers tro, at truppens nyeste mand var et skridt bag sine konkurrenter og derfor ikke aktuel til kampen mod Frankrig. Det var dog ikke tilfældet, og Wessam Abou Ali fik sin EM-debut i det 63. minut, da erstattede Jens Odgaard. Offensivspilleren føler sig på lige fod med de øvrige danskere:

De (den danske trup red.) har måske trænet to-tre gange nu. Jeg ved ikke hvor lang tid, de har trænet, eller hvor meget de har trænet, men nu har jeg været med til kampoplægget, og det der bliver snakket om, det er det, jeg var med til i de tidligere forberedelser, da jeg var med mod Frankrig sidst. Jeg kender for det meste hele taktikken, fortæller AaB-spilleren.

Han kender taktikken, Wessam Abou Ali, men hvad kan han egentligt byde ind med? AaB-angriberen, som er nummer tre på U/17 Ligaens topscorerliste, vil arbejde hårdt og være en del af det kollektiv, som han ser som Danmarks største styrke:

-Jeg vi bare byde ind med mine kvaliteter og blande dem sammen med holdet, for holdet er et rigtig stærkt kollektiv. Vores danske U/17-landshold havde ikke kvalificeret sig hertil, hvis vi ikke havde kvalitetsspillere over hele linjen, så jeg vil bare ind og arbejde hårdt sammen med alle de andre. Og så har alle selvfølgelig sine individuelle kvaliteter, som kommer til syne, hvis vi spiller som et kollektiv.

Netop de individuelle kvaliteter havde Abou Ali muligheden for at vise, da han med 17 minutter tilbage på uret blev kastet for løverne i kampen mod Frankrig:

-Jeg synes, jeg går ind og arbejder hårdt. Jeg giver, hvad jeg føler, jeg skal og kommer ind på en lidt uvant position som angriber, men arbejder hårdt ligesom resten af holdet, og vi får et point ud af det, lyder den sidste kommentar fra U/17-landsholdets nyeste mand, mens han afslutteligt kalder præstationen for mere end godkendt.

Trods et par hektiske dage med flyture, ventetid og søvnmangel lykkedes det altså alligevel Wessam Abou Ali at bidrage til U/17-landsholdets flotte resultat mod Frankrig, og mon ikke vi ser mere til den nordjyske offensivspiller i de kommende kampe?

In this article