U/17-landstræner forventer seværdig kamp mod England

Det bliver spændende og seværdigt, når Danmark senere i dag spiller gruppefinale mod England ved U/17 EM i Baku. Jan Michaelsen søger endnu en god præstation fra sit unge mandskab.

På en varm og solrig eftermiddag i Baku møder D’BOLDs udsendte den danske U/17-landstræner Jan Michaelsen. Landstræneren har netop forladt træningsbanen, hvor han har givet sine spillere de sidste instrukser før gruppefinalen mod England. Før han, spillerne og den øvrige stab tager bussen tilbage til spillerhotellet, fortæller landstræneren, hvad der er hemmeligheden bag de gode resultater, som Danmark hidtil har leveret ved U/17 EM:

-Vi har brug for, at alle 18 mand er parate, og det synes jeg, at de har været indtil videre. Det er hele hemmeligheden bag, at vi har lykkedes så godt indtil videre, at vi har stået sammen som en gruppe – også udenfor banen, siger den danske landstræner til D’BOLD.

I Baku har spillerne rigeligt med fritid, og selvom fodbolden fylder meget, så skal der også være plads til andet. De danske U/17-spillere har været på kulturel byrundtur i den aserbajdsjanske hovedstad, og forleden dag gav landstræneren spillerne en noget atypisk ordre:

-Vi har brug for at komme lidt væk fra hotellet og hygge os med hinanden. De (spillerne red.) fik faktisk ordre på ikke at tænke på fodbold i går (i forgårs red.), efter at vi havde evalueret kampen mod Sverige. Jeg tror de hygger sig. Jeg tror der er en rigtig god balance mellem, at vi putter noget i hovedet på dem, og så at de får lov til at være 16-årige drenge, som er på tur med banden. Efterhånden har de lært hinanden at kende og har det rigtig godt med hinanden.

Når Danmark torsdag eftermiddag entrerer det mægtige Baku Olympic Stadium, er der dog hverken tid til byrundtur eller social hygge. Så gælder det nemlig gruppefinalen mod England, og hvad bliver det egentligt for en kamp, spørger D’BOLDs udsendte?

-Det er et godt spørgsmål. Som udgangspunkt regner vi med, at det bliver en rimelig seværdig match. Det er to gode hold, som jeg tror, matcher hinanden ganske fint. Så jeg tror, at det først og fremmest bliver en kamp om bolden. Hvem får lov at dominere? Og så selvfølgelig lidt i forhold til resultaterne, hvad der kommer rundt omkring på de andre stadions, siger den tidligere AB- og Panathinaikos-spiller, som samtidig fortæller, at Danmark sender en mand afsted til Frankrigs kamp mod Sverige, som kan få vital betydning for Danmarks kvartfinalechancer.

Ender Frankrigs kamp mod Sverige uafgjort, så er Danmark sikret en plads blandt de otte bedste nationer ved U/17 EM i Baku. Det danske landshold kan selvfølgelig ikke hænge hatten på, om resultaterne flasker sig i andre kampe, og derfor er fokus udelukkende sat på opgøret mod England, og her ved landstræneren præcis, hvad der skal til, hvis de rød/hvide atter skal levere et godt resultat:

-Jamen altså for mig, der bliver det (nøglen til et godt resultat red.), at vi har den energi, struktur og kompakthed i vores etablerede forsvarsspil og i vores presspil, som gør, at vi får erobret nogle bolde og får presset England. At vi hele tiden er kompakte, og at vi får flyttet benene, som vi har gjort rigtig flot. Når vi så har bolden, så skal vi være skarpe, som jeg også synes, vi har været, i forhold til at træffe de rigtige beslutninger og lave de rigtige bevægelser for hinanden, sådan at boldholder har masser af muligheder, er Michaelsens taktiske forhåbninger til opgøret.

Da D’BOLDs skribent for et par dage siden spurgte Jan Michaelsen om Danmarks chancer for videre avancement ved EM, fik han et diplomatisk svar, men nu vil landstræneren ikke underspille de danske chancer. Danmark har været det bedste hold i puljen, mener han:

-Som udgangspunkt fører vi gruppen, så jeg skal da ikke underspille det mere, end det er. Vi har fået en fantastisk start, og jeg synes også, at det er berettiget at vi fører gruppen. Jeg synes, at vi har spillet det bedste fodbold. Vi kan endda sige, at vi burde have vundet over Frankrig måske, siger U/17-træneren, som samtidig er klar over, at der venter det danske mandskab en svær kamp mod England:

-Det er et kvalitetshold, vi skal møde. Det er dygtige spillere. Det har vi også, så jeg søger bare en god præstation, så tror jeg på, at det er nok til at vi går videre, er Michaelsens sidste ord, inden han hopper ind i spillerbussen og forlader træningsanlægget.

Kampen mellem Danmark og England kan følges på dbold.dk, som liveblogger fra Baku Olympic Stadium med kampstart klokken 17.00 dansk tid.

In this article