U/17-landstræner: Det var en god start

Dalgas Arena i Aserbajdsjans hovedstad, Baku lagde fredag eftermiddag græs til U/17 EM’s hidtil største overraskelse, da et undertippet dansk landshold drillede de franske forhåndsfavoritter og fortjent tog det ene point. Der var derfor smil på læben hos Jan Michaelsen, som D’ BOLD fangede kort efter slutfløjtet.

Jokes og brede smil. Der er ingen tvivl om, at landstræneren er i sit muntre hjørne oven på Danmarks flotte indledning på U/17 EM i Baku. Jan Michaelsen tager sig endda god tid til at besvare de lokale mediers spørgsmål, og den danske landstræner lader sig på ingen måde frustrere af de aserbajdsjanske rapporteres manglende engelskkundskaber. Snarere tværtimod.

Jan Michaelsen havde masser af overskud, da han blev interviewet af lokale medier (foto:dbold.dk).
Jan Michaelsen havde masser af overskud, da han blev interviewet af lokale medier (foto:dbold.dk).

Da det endelig bliver D’ BOLD’s tur til at snakke med Michaelsen, er han skarp og præcis i sin analyse af kampen:

Drengene følger gameplanen perfekt. Vores defensiv og vores organisation er rigtig, rigtig god i lange perioder. Det lyder helt forkert at sige det, når jeg også er med på, at det er dem, (Frankrig red.) der har bolden meget, men jeg vil våge at påstå, at det er os, der kontrollerer kampen, siger Jan Michaelsen til D’ BOLD.

På trods af det gode resultat er der alligevel noget, der ærgrer den tidligere AB- og Panathinaikos-spiller. Danmark skulle have scoret, mener han:

Det eneste jeg ærgrer mig over er, at vi ikke slår kampen ihjel i starten af anden halvleg. Det er klart, at hvis vi havde scoret, så skulle de (Frankrig red.) åbne sig endnu mere, satse endnu mere og blive stressede, og der synes jeg, at med Jonas (Wind red.), Carlo (Holse red.), Jens (Odgaard) og Sebastian (Buch red.) på banen på det tidspunkt, der havde vi nogle, der kunne løbe den anden vej, og det ærgrer det mig lidt, at vi ikke fik prikket hul på dem.

Landstræneren nævner i den forbindelse Jens Odgaards friløber i starten af anden halvleg og Sebastian Buchs kæmpemæssige hovedstødschance i kampens første halvdel. Og så har han endda glemt den måske største, danske chance – stolpeskuddet fra Carlo Holse – som manglede få centimeter fra at give en 1-0-føring.

Kampen blev spillet på Dalga Arena med plads til 6700 tilskuere (foto:dbold.dk).
Kampen blev spillet på Dalga Arena med plads til 6700 tilskuere (foto:dbold.dk).

Og egentligt er det lidt vildt, at man efterfølgende sidder med fornemmelsen af at Danmark faktisk burde have vundet kampen. Det er nemlig ikke mere end tre måneder siden, at danskerne fik ørene godt og grundigt i den franske maskine, da de forsvarende europamestre uden de store problemer vandt først 3-1 og siden 3-0 i to venskabskampe. Så hvordan kunne danskerne pludseligt spille lige op med Les Bleus? D’ BOLD spørger landstræneren:

De (Frankrig) spillede på den måde, de også gjorde sidste gang. Der var de bare lidt skarpere, eller også var vi lidt mindre skarpe. Jeg tror, det er nok mest os, der har forbedret os. Vi flytter fødderne lidt hurtigere, vi er bedre organiserede, og jeg synes også, at der er nogle bedre individuelle præstationer, svarer Jan Michaelsen og fortsætter:

Jeg er rigtig, rigtig tilfreds, når jeg tænker på, hvor drengene har været for to måneder siden mod de her gutter, og så se den udvikling, vi har lavet og det fælleskab og teamspirit, som drengene er.

Landstræneren peger desuden på en stor tillid og loyalitet til den gameplan, han havde lagt. Alt gik altså op i en højere enhed mod franskmændene, og det giver naturligvis anledning til at kigge længere frem i turneringen. Er den danske målsætning at gå videre fra puljen?

Det har den været hele tiden. Det er jo ikke sådan, at vi bliver sendt hjem før tid, hvis vi taber. Som jeg sagde til drengene før kampen, så er vi ikke kommet bare for at nyde det, vi vil også vise, at vi er berettigede til at være her. Der er lang vej endnu, men det var en god start, er landstrænerens sidste ord til D’ BOLDs udsendte, inden han iler videre til næste interview.

In this article