U/17-målmand: Selvfølgelig kigger man på de engelske angribere

Når det en sjælden gang ved U/17 EM er lykkedes modstanderne at nedbryde den danske defensiv, har Oskar Snorre reddet kastanjerne ud af ilden. D’ BOLD snakker med U/17-landsholdets målmand.

To kampe – to cleen sheets. Der skal mere til at passere Lyngbys Oskar Snorre, som ligesom de øvrige danskere har overrasket positivt ved EM i Aserbajdsjan og inden den sidste puljekamp fører pulje C, som ellers tæller stolte fodboldnationer som Frankrig, Sverige og England.

På trods af den flotte statistik og flere, pointgivende redninger stiger succesen ikke sjællænderen til hovedet. Da D’ BOLDs skribent møder ham efter den afsluttende træning inden kampen mod England, er det en rolig og afbalanceret, ung mand, han møder:

-Først og fremmest har jeg haft et fantastisk forsvar, og vi har været rigtig gode til at stå organiserede – hele holdet faktisk. Jeg har kun haft to redninger, hvor jeg har skullet ud og flyve, så det har ikke kun været min præstation. Det har været hele holdet, siger keeperen foran landsholdets spillerbus til D’ BOLD.

Foto: UEFA
Oskar Snorre, her i direkte duel med Sveriges Teddy Bergquist. (Foto: UEFA)

Der var stor tvivl før EM. Skulle det være Brøndbys https://www.dbold.dk/wp/../uploads/FIFA-E-sport.jpg Hauervig, som stod to af tre kampe ved Elite Round, den sidste kvalifikationsrunde før EM, der skulle vogte buret, eller skulle pladsen gå til Lyngbys Oskar Burre. De to målmænd er yderst jævnbyrdige, og derfor føler Oskar Snorre faktisk ikke, at han har slået https://www.dbold.dk/wp/../uploads/FIFA-E-sport.jpg Hauervig af holdet:

-Ej, jeg vil ikke sige, jeg har slået ham af. Vi er vildt tætte, og vi er bedre end hinanden på mange punkter. Jeg ved ikke lige helt, hvad der adskiller mig fra Hauer (https://www.dbold.dk/wp/../uploads/FIFA-E-sport.jpg Hauervig red.), men jeg er da glad for, at Jan (Jan Michaelsen red.) har valgt mig, lyder det ydmygt fra målmanden.

Med cleen sheets og EM-succes følger også store ambitioner, men fremtiden tænker Lyngby-målmanden ikke meget på:

-Nu tænker jeg jo kun på det her (EM-slutrunden red.), og jeg tænker på kampen i morgen (torsdag red.) og tager en kamp af gangen. Jeg ved ikke, hvad der kommer, men det er jo ikke mig, der bestemmer, hvor jeg skal være. Det er hvordan, jeg spiller.

Den talentfulde målmand tænker meget på torsdagens kamp mod England, og det gør D’BOLDs udsendte egentligt også og spørger, hvor meget man som målmand forbereder sig på modstanderens spillere:

-Det er ikke ligesom i håndbold. Det er meget mentalt, hvordan man forbereder sig, men selvfølgelig kigger man på de engelske angribere. Spiller de med en, der er høj? Spiller de med en, der er lav eller hurtig? Skyder de flere indlæg, eller spiller de mere dybt?

Alle Oskar Snorres spørgsmål bliver besvaret torsdag eftermiddag klokken 17.00, når Danmark og England tørner sammen. Der finder vi også ud af, om Snorre atter leverer topspil og hiver feberredninger ud af ærmet.

In this article