U/17-midtbanespiller efter sejr: Det er fuld fortjent

Det danske U/17-landshold tog i dag en stor skalp på vejen mod kvartfinalen ved U/17 EM, da man på et sent mål slog Sverige med 1-0. Victor Torp kalder sejren for fuld fortjent og fremhæver det danske kollektiv.

Tilskuerne på Baku Olympic Stadium måtte vente længe på en scoring, da Danmark og Sverige mandag eftermiddag krydsede klinger. I det 83. minut blev indskiftede Sebastian Buch match winner, og det var ifølge FC Midtjyllands midtbanespiller, Victor Torp helt fortjent, at Danmark kunne gå fra kampen med alle tre point:

-Jeg synes, at vi har bolden klart mest og skaber flest chancer og så får den puttet ind til sidst. Jeg synes egentligt langt hen af vejen, at vi er det bedste hold, og at vi så får puttet den ind til sidst, det synes jeg er fuld fortjent, for det er os, der styrer kampen med bolden, siger midtbanespilleren til D’ BOLD, der møder ham i mixed zone efter kampen.

Der kan være noget om snakken. Statistikken bakker nemlig Victor Torps påstand op. Danmark havde 61 % af boldbesiddelsen og 16 skud mod mål – Sverige havde 10.

Kun en storspillende Pontus Dahlberg holdt Sverige inde i kampen, og svenskernes største profil, angrebstalentet Joel Asoro, var anonym og virkede til tider ugidelig. Generelt var vores nordiske naboer på ingen måder prangende, men alligevel var Victor Torp ikke skuffede over svenskernes niveau:

-Nej, det er meget med vores holdpræstation at gøre. Vi får lukket godt ned for ham der oppe foran (Joel Asoro).  Jeg synes Vest (Niklas Vesterlund red.) og Luka (Luka Racic red.) dernede tager ham ud. Han kommer egentligt ikke til noget, lyder det fra U/17-landsholdsspiller der fortsætter:

-Vi står sammen som et hold hele vejen, og det er måske med til at gøre, at de ikke rammer dagen i dag.

In this article