Vejle U/16 slog Jetsmark i pokalfinalen

Vejle Boldklubs U/16-mandskab kan med sejren i onsdagens pokalfinale kalde sig pokalmestre anno 2016.

Onsdag stod Vejle Boldklub over for Jetsmark IF i denne sæsons U/16-pokalfinale, der blev spillet på neutral bane i Bjerringbro. Mens VB, der i skrivende stund indtager fjerdepladsen i den ene af Jyllands to bedste U/16-rækker, ligger Jetsmarks nummer 3 i den anden, og der var dermed lagt op til en jævnbyrdig affære i pokalfinalen – særligt med tanker på, at Jetsmark i semifinalen havde slået førerholdet i VB’s pulje, Lyseng/AGF, mens VB spillede sig i finalen på bekostning af Herning Fremad.

Det var de rødblusede vejlensere, der satte sig på spillet i kampens indledning, og VB’erne var overlegne i spillet med bolden. Derimod skulle nordjyderne forsøge at lukrere på deres bedre fysik. Allerede i kampens 11. minut gav Vejles spilovertag udbytte, da Louie Jacobsen bragte VB foran med en sikker scoring på en returbold.

Resten af første halvleg forløb ganske lige og med stor intensitet, men kort efter pausen skruede Jetsmark atter op for spændingen ved at udligne i forbindelse med et hjørnespark. Derfor måtte nordjyderne også ærgre sig over at modtage en advarsel kort efter, hvilket gav VB 10 minutter i overtal. Det udnyttede vejlenserne til at sætte midtstopperen, Daniel Møller, på toppen, og efter en times spil sparkede han Vejle foran.

Siden havde VB chancer til at lukke kampen, mens også Jetsmark i flere omgange var tæt på at udligne via standardsituationer, men ingen af holdene formåede at score yderligere, og dermed sluttede det 2-1. VB U/16 kan altså kalde sig jyske pokalmestre.

In this article