15-årige Sojic ny mand på FCM’s akademi

FC Midtjylland skrev torsdag kontrakt med 15-årige Aleksandar Sojic, der efter sommerferien indtræder på midtjydernes berømte akademi i Ikast. Den unge offensivspiller indledte sin fodboldtid i Engesvang Boldklub, inden han som U/11-spiller tog springet til Ikast FS og siden til FCM Elitefodboldskole to år senere – det har derfor hele tiden været målet at spille sig på FCM’s akademi, og Sojic jubler naturligvis over, at den mission er lykkedes.

– Det er en drøm. Det gik jeg efter 100 procent (da han skiftede til FCM Elitefodboldskole, red.). Det er første skridt. Der er lang vej endnu, så jeg vil blive ved med at kæmpe. Jeg vil gerne have min kontrakt forlænget og på landsholdet og senere få superligadebut, udtaler Sojic til fcm.dk.

– Jeg vil gerne takke min familie for at have støttet mig. De har brugt meget tid på mig og altid bakket mig op, og min far har kørt mig frem og tilbage. Jeg vil også gerne takke min storebror, der har hjulpet mig med selvtræning. Vi har spillet meget, og jeg har selvtrænet meget derhjemme. Det har både været i baghaven, hvor jeg har lavet dribleøvelser, og så har jeg trænet på banen i Engesvang. Støtten betyder meget. De har givet mig gejsten til at blive ved. Det er altid dejligt at have nogen på sidelinjen, som støtter en, siger Sojic, der drømmer om en dag at træde ind på MCH Arena.

– Det er stort. Det er noget, jeg har drømt. Man har set de professionelle på banen og ser op til dem og drømmer om selv at stå der en dag.

At Aleksandar Sojic har driblet rundt i baghaven med sin storebror undrer ikke Sojic’ U/15-træner, Bo Møller, der fremhæver offensivspillerens spilleglæde, humør og teknik.

– Sojic er en glad og udadvendt dreng, der med sit gode humør og smil på læben er en fantastisk holdkammerat. Udover sine menneskelige egenskaber har han stor lyst til træning og ikke mindst selvtræning. Han har været en del skadet i sin U/15-tid, men det har han håndteret på bedste vis, og jeg er ikke i tvivl om, at han er kommet styrket ud af den proces. Teknisk er han fremragende, og han har vel nok holdets bedste sparketeknik. Hans drible- og fintefærdigheder er i top, og han har efter en lang periode med at vokse igen fundet storformen, siger U15-træneren til FCM’s hjemmeside.

Også FC Midtjyllands akademichef, Flemming Broe, roser både Sojic’ psyke og hans tekniske formåen.

– Han har vindermentalitet og vinder-dna, som har bragt ham langt, og som har været med til, at han er kommet igennem sine skadesperioder. Han er modgangsparat, og det skal nok bringe ham langt. Samtidig er der ingen tvivl om, at han har et interessant potentiale teknisk og sparkemæssigt, siger akademichef Flemming Broe.

Aleksandar Sojic indgår efter sommerferien i FC Midtjyllands trup til U/17 Ligaen, hvor FCM i denne sæson vandt bronze.

In this article