U/16-landsholdsspiller Søren Bugge var sin egen scout: Tog selv initiativ til AGF-skifte

13244758_10206340506331718_8937473982039631484_n

16-årige Søren Bugge havde ikke brug for en invitation, men meldte sig selv ind i AGF, hvor trænerne hurtigt fik et godt øje til ham. Fem år efter er han et af sin årgangs største talenter i klubben.

Nu er han U/16-landsholdsspiller og én af de største profiler på sin årgang i AGF. Men for fem år siden var Søren Gustav Bugge Jepsen en ukendt skikkelse i Danmarks fodboldlandskab, og det havde han muligvis stadig været den dag i dag, hvis ikke han som U/12-spiller havde truffet en stor beslutning. Søren Bugge trodsede i 2011 det faktum, at AGF ikke af sig selv havde anmodet om hans tjenester, og meldte sig ind i klubben på egen hånd.

– Det var 100% på eget initiativ. Jeg skiftede, da jeg var U/12-spiller, fra Christiansbjerg IF ind på AGFs U/13-andethold sammen med en ven. Vi havde lyst til at prøve noget nyt, så vi skiftede de vante rammer i CIF ud med nye udfordringer i AGF. Der gik ikke længe, inden jeg var på AGFs U/12-elitehold, og jeg fik også kampe med U/13-eliteholdet, fortæller den nu 16-årige århusianer til D’ BOLD.

Det var dog først efter skiftet til AGF, at det for alvor gik op for Søren Bugge, at han kunne nå langt med sine fodboldevner.

– Da jeg kom til AGF i 2011, begyndte min udvikling at tage fart. Men først da jeg startede på eliteholdet som U/13-spiller, besluttede jeg mig for, at jeg virkelig ville gøre alt, hvad jeg kunne, for denne drøm, siger Bugge og fortsætter:

– Jeg har altid været en del af stærke hold i AGF, og det har udviklet mig meget. Jeg har også tit spillet med ældre årgange, og det har selvfølgelig også hjulpet mig.

Sin relativt beskedne højde på 174 cm kompenserer midtbanespilleren for gennem ihærdighed og kampgejst.

– Jeg er en rigtig arbejdsom spiller, som gør alt, for at holdet vinder. Mit udtryk og min vindermentalitet er der. Men pasningsspillet er også én af mine forcer, fortæller Søren Bugge, der dog endnu ikke er begyndt at spekulere over sin potentielle seniorkarriere i AGF.

– Der er mange træningstimer foran mig endnu, før jeg er klar til det. I første omgang går jeg efter at fokusere på U/17, som jeg spiller på nu. Derefter er målet at komme på U/17-landsholdet her efter sommerferien.

Hidtil har Søren Bugge udfoldet sine evner på U/16-landsholdet, som han har været en del af siden marts. Her er det blevet til fem kampe, som blandt andet indbefatter sejre over nationer som Frankrig og Holland.

In this article