AaB rykker seks talenter op i førsteholdstruppen

Embed from Getty Images

AaB, som tager afsked med flere spillere hen mod næste sæson, er i gang med at genopbygge en ny trup op og til dét, rykker klubben hele seks nye spillere op i Superliga-truppen fra ungdomsrækkerne.

Genopbygningen af den nye AaB-trup er i gang, efter at man tager afsked med flere af sidste sæsons spillere, hvor bl.a. tre af dem, drager mod Odense, hvor tidligere træner Kent Nielsen og OB huserer, og til dét, har man hentet seks spillere op i Superliga-truppen frem mod næste sæson.

– Vi befinder os i øjeblikket i en overgangsfase, hvor vi er i gang med at opbygge en ny trup, og i den sammenhæng er det selvfølgelig særdeles glædeligt, at vi med dygtigt talentarbejde i både AaB og i vores cirka 120 samarbejdsklubber igen kan give unge spillere chancen, siger sportsdirektør Allan Gaarde til AaB´s hjemmeside.

De nye spillere er; Magnus Christensen, 18, Rasmus Thellufsen, 19, Morten Rokkedal, 18, Sebastian Grønning, 19, Joakim Mæhle, 19, og Bardhec Bytyqi, 19. Alle pånær de to sidstnævnte, har fået ungdomslanskampe på U/17- og U/19-landsholdet. Rokkedal fik debut i sæsonens sidste kamp mod OB, hvor man tabte med 2-3, imens at de andre fem stadig venter på deres debut.

– Vores U/19 Ligamandskab opnåede bronze i den forgangne sæson, og vi har i flere år kunnet se, at vores årgang 1997 var ekstraordinært talentfuld, siger talentchef Jacob Larsen og fortsætter.

– Det er ligeledes spændende ud fra et talentudviklingsperspektiv, at vi for nogle af spillernes vedkommende har kunnet se deres åbenlyse kvaliteter hele vejen, mens andre særligt det seneste års tid er trådt frem og kommet mere fra baghjul, tilføjer Jacob Larsen.

Det er første gang siden 1991-årgangen med bl.a. Nicklas Helenius og Kasper Kusk, at AaB henter så mange unge spillere op fra ungdomsholdene. I truppen har AaB nu 20 spillere ud af 27, som har spillet ungdomsbold i klubben.

In this article