Al-Ammari: Vil spille på så højt niveau som muligt

Sæsonen i U/19-ligaen blev sluttet af med et klassisk opgør mellem Brøndby IF og F.C. København. Efter kampen fangede D’BOLD Amir Al-Ammari til en snak om, hans sidste kamp i klubben udsigterne for fremtiden, og de mange timer på træningsbanen

I 2013 hentede Brøndby svenske Amir Al-Ammari til klubben fra den svenske 1. divisionsklub Husqvarna FF, hvor det på to år var blevet til både U/19- og førsteholdsfodbold. Derudover har han fået debut på det svenske U/18-landshold, og er også blevet kontaktet af det irakiske landshold med henblik på at spille for dem. Amir Al-Ammari har været en fast bestanddel af Brøndbys U/19-hold i denne sæson, som slutter på en syvende plads i U/19-ligaen.

D’BOLD var på stadion, da sæsonen torsdag aften blev afsluttet med en spændende 2-2-kamp mod rivalerne fra F.C. København på Brøndbys bane to, hvor U/19-holdet vanligt huserer. Da D’BOLD snakkede med Al-Ammari efter kampen var der heller ikke nogen tvivl at spore hos den unge svensker, om at sådan nogle kampe er noget helt særligt:

– Ja, selvfølgelig er det fedt at spille mod FCK. Der er altid lidt ekstra tænding. Det er jo derby. Og man hader jo at tabe til FCK, så det var vores mål, at vi skulle ud og vinde kampen. Vi skulle spille så godt som muligt. Det var sidste kamp, så vi skulle bare ud og brænde de sidste kræfter af for sæsonen.

– Vi har spillet et godt forår efter et skidt efterår, så det havde været fedt at slutte af med sejr, men det lykkedes desværre ikke, men jeg synes vi spiller en fin kamp og kæmper med indtil det sidste, fortalte Amir Al-Ammari til D’BOLD efter kampen

Den alsidige midtbanespiller var selv med til at bringe Brøndby tilbage i kampen, da han reducerede til 1-1 på et frispark cirka 19 meter ude fra mållinjen. Og det var heller ikke tilfældigt, at det var lige på friskpark, at Al-Ammari kunne levere en kampafgørende forskel:

– Det var fedt! Jeg har trænet hele sæsonen på mine frispark, så jeg har bare ventet på muligheden. Den kom i sidste kamp, og så sidder den (bolden, red.) fint.

Som Al-Ammari selv fortalte, har sæsonen har budt på både op- og nedture. Brøndby kom nemlig rigtig skidt fra start, hvor man tabte otte af de 11 første kampe. Ifølge den 18-årige svensker var det dog ikke uden grund:

– Jeg synes, at vi spiller et skidt efterår. Vi spillede med mange unge, og de skulle lige have tid til at komme ind i U/19-ligaen. Vi får nogle spillemæssige aftaler på plads på træningslejren i Tyrkiet, og jeg synes vi spiller et godt forår, hvor vi ikke taber så mange kampe.

Foruden at være sæsonens sidste kamp, var det torsdag aften også sidste kamp i en Brøndby-trøje for midtbanedynamoen, da hans kontrakt udløber med udgangen af juni:

– Ja, det er min sidste kamp for Brøndby. Så nu må vi se hvad fremtiden den bringer.

Selvom han ikke fortalte nogle navne, havde Al-Ammari alligevel en idé om hvorfra der er interesse:

– Det er vel Danmark, Sverige og så måske en lille smule fra udlandet. Jeg ved ikke så meget mere, det har min agent, og bror, ventet med at fortælle mig om indtil ligaen var spillet færdig.

Men håbet for fremtiden var dog klart:

– Selvfølgelig vil man spille så højt oppe som muligt, det er også det jeg går efter. Hvis det er det jeg kan komme til, så er det selvfølgelig det jeg vælger, slutter Amir Al-Ammari af

In this article