Britisk EU-exit: Kan få konsekvenser

Embed from Getty Images

I de seneste dage har der været stor debat om, hvorvidt at Storbritannien skal være en del af den Europæiske Union, EU, eller ej, hvilket i løbet af de seneste 24 timer er blevet til et NEJ. Det britiske exit kan nemlig få konsekvenser for de unge danske spillere i Storbritannien.

Storbritannien har stemt sig ud af EU, står det fast efter de seneste dages afstemninger. Det kan få fodboldmæssige konsekvenser – også for importen af danske spillere til klubberne på de britiske øer blandt andet ligaen som man omtaler som den største i verden. Premier League.

I lang tid har de danske fodboldspillere i England benyttet sig af arbejdsmarkedets frie bevægelse mellem EU-landene, men det er slut nu. Dette går især ud over de unge danske spillere – du kan tage et eksempel som da Nicklas Bendtner skiftede til Arsenal i en alder af blot 16 år.

– Jeg tror ikke, det vil påvirke danske spillere på kort sigt, for det vil være svært at se en situation, hvor kontrakterne på dem, som allerede er i Storbritannien bliver ramt nu. Problemet bliver for de spillere, som træder i fodsporene over de kommende år, siger Rory Miller, på University of Liverpool, til TV2 Sport.

Spillerne som allerede er etableret på det danske landshold, som Christian Eriksen (Tottenham), Kasper Schmeichel (Leicester) og Erik Sviatchenko (Celtic FC) klarer alle kravene om arbejdstilladelse. For at opfylde de krav, skal spillere fra lande på niveau med Danmark (top 31-50 på FIFAs verdensrangliste) have spillet minimum 75 % af landsholdets kampe de seneste to år.

De danske spillere kan derfor højst sandsynligt først se frem til at skifte til engelsk fodbold når de er fyldt 18 år. De nuværende spillere i England kom dog alle til England da spillerne endnu ikke var fyldt 18 år.

 

In this article