Brøndby-topscorer bliver østrigsk statsborger

Daniel Stückler bekræfter, at han har fået østrigsk statsborgerskab og derved har dobbelt statsborgerskab.

Man må kunne kalde den overståede sæson for godkendt, hvis man hedder Daniel Stückler. 11 mål er det blevet til i U/19-ligaen for Brøndby, hvilket gør ham til klubbens topscorer. Derudover har han fået startdebut i ALKA-Superligaen for Brøndby, og scoret sit første mål. Derudover har den 19-årige angriber været en fast bestanddel af det danske U/19-landshold, senest i marts hvor danskerne spillede 1-1 med Belgien.
Det var Stücklers U-landskamp nummer 42 i hvilke han har scoret i alt 16 mål, hvilket vidner om et talent DBU længe har haft i kiggeren.

Nu har den tidligere Lyngby-spiller fået østrigsk statsborgerskab, hvilket kan lade sig gøre, da hans mor er fra Østrig. Det bekræfter han selv:

– Ja, det er rigtigt. Det har jeg lige fået. Min mor er østriger. Det åbner selvfølgelig nogle muligheder, det vil jeg da gerne indrømme, siger Daniel Stückler til tipsbladet.dk

Det sætter spekulationer i gang, om Daniel Stückler fortsat vil være at finde i den danske landsholdstrøje. Tidligere på året blev det offentliggjort, at Stücklers gamle holdkammerat fra tiden i Lyngby, Emre Mor, fravalgte det danske landshold til fordel for det tyrkiske, med hvem han i øjeblikket er til EM i Frankrig.

Stückler udelukker således heller ikke, at han kan komme til at spille med det østrigske fodboldforbunds logo på trøjen fremover, men at dette godt kan komme på tale.

Såfremt den dansk-østrigske angriber vælger det danske landshold, vil han tiltræde en række nuværende og tidligere vigtige landsholdsprofiler med dobbelt statsborgerskab. Listen tæller navne som Pione Sisto (Uganda), Jores Okore (Elfenbenskysten), Riza Durmisi (Albanien), Jannik Vestergaard (Tyskland), Pierre-Emile Højbjerg (Frankrig), Brian Laudrup (Østrig), Bashkim Kadri (Albanien) og Peter Schmeichel (Polen).

Hvis han derimod vælger det østrigske landshold, vil Stückler tiltræde rækken af navne der har fravalgt det danske landshold. En række der i forvejen byder på profiler som Winston Reid (15 U-landskampe for Danmark), Youssef Toutouh (14 U-landskampe for Danmark), Emre Mor (22 U-landskampe for Danmark), Bajram Fetai (8 U-landskampe for Danmark), Dennis Cagara (42 U-landskampe for Danmark).

In this article