Brøndbys U/19-vikar: Glæder mig til, at Auri er tilbage

På Brøndbys U/19-hold hed cheftræneren i foråret Frederik Birk i stedet for Auri Skarbalius. Vikaren har haft det godt med at tage noget mere ansvar, men glæder sig til at få Auri tilbage igen.

Da Thomas Frank kvittede sin stilling som cheftræner for Brøndby IF i marts, hev de blågule en god gammel kending op af hatten. Auri Skarbalius trådte til som vikar frem til sæsonens slutning, hvilket også gav plads til en anden vikar på U/19-holdet, hvor Auri Skarbalius ellers var cheftræner.

Her tog den normale assistenttræner Frederik Birk over for foråret, og det var spændende for ham at prøve sig selv af i cheftrænerrollen.

– Det har været spændende og fedt at prøve af. Nu har jeg været assistenttræner i et par år, så det var lækkert at få lov at prøve at stå med ansvaret selv. Assistenten er jo typisk lidt det der beskyttede værksted, nu har man skulle stå på mål for alle sine idéer, og forsøgt at få dem ført ud i livet, siger Frederik Birk om sin tin som cheftrænervikar på Brøndbys U/19-hold i foråret.

Selvom halvsæsonen bød på mange spændende opgaver som cheftræner og blod på tanden, så glæder Frederik Birk sig over at få Auri Skarbalius tilbage som cheftræner på U/19-holdet.

– Det har været nogle gode lærepenge, men jeg glæder mig absolut rigtig meget til at Auri (Skarbalius, red.) kommer tilbage. Auri og jeg har et projekt sammen, og fungerer rigtig godt sammen som et team, så det bliver fedt at arbejde med ham igen.

Engang i fremtiden vil Frederik Birk heller ikke have noget imod at tage cheftrænerkappen på igen.

– Når man lov at snuse lidt til sådan en cheftrænerrolle, så finder man i hvert fald ud af, om det er noget, man har lyst til, eller noget man ikke har lyst til. Jeg er blevet mere afklaret om, at jeg godt kunne se mig selv i en cheftrænerrolle igen på sigt.

Frederik Birk førte i foråret Brøndby op på en syvendeplads i U/19 Ligaen.

In this article