FC Midtjylland henter 15-årig forsvarsspiller

Foto: fcm.dk
Foto: fcm.dk

FC Midtjylland har givet den lokale 15-årige forsvarsspiller Tobias Anker en plads på deres fodboldakademi.

FC Midtjylland fortsætter med at hente lokale talenter til deres fodboldakademi i Ikast. Ulvene fra Heden har nemlig hentet den 15-årige lokale forsvarsspiller Tobias Anker, som naturligvis er glad for pladsen på akademiet.

– Jeg blev helt vildt glad, da jeg fik beskeden. Det er super fedt. Det er det, jeg har drømt om, og nu er drømmen gået i opfyldelse, siger Tobias Anker til FC Midtjyllands hjemmeside og fortsætter:

– Lige siden jeg begyndte med at spille fodbold, har jeg holdt med FC Midtjylland. Og jeg har altid gerne villet spille for klubben.

Det ligger da også naturligt, at Anker vil spille for midtjyderne. Han har tidligere spillet for klubberne Herning KFUM, Hammerum IF og Herning Fremad, som sammen med Ikast FS er moderklubberne til FC Midtjylland. Senest har han spillet for FCM Elitefodboldskole, så det bliver ikke første gang, at han trækker i Midtjylland-trøjen, når han skal til kamp.

Specielt det sidste halve år har den stærke forsvarer udviklet sig ifølge sin nuværende træner på U/15-holdet i Midtjylland.

– Tobias har et godt fysisk og teknisk potentiale og har specielt henover foråret udviklet sig meget. Han er blevet meget mere modig og fysisk betonet i sit forsvarsspil, og han er begyndt at vejlede og dirigere mere med sine holdkammerater, siger Midtjyllands U/15-træner Bo Møller til klubbens hjemmeside og fortsætter:

– Han er meget vellidt af alle, og han arbejder altid hårdt og engageret til træning og i kampe. Han har alle muligheder for at udvikle sig til en super god venstre stopper, og han skal fortsætte med at stille store krav til sig selv, blive endnu mere udadvendt og styrende i sit forsvarsspil.

Allerede nu drømmer den unge midtstopper stort, hvor Superliga og udlandet er ambitionerne.

– Jeg har fået en et årig aftale, så jeg kunne godt tænke mig en ny kontrakt og senere hen at få superligadebut og komme til udlandet. Det er mine største drømme, siger Tobias Anker, der som så mange andre unge drenge drømmer om én bestemt klub:

– Det kunne være så fedt at komme til Barcelona – det har jeg altid drømt om, smiler han.

Næste sæson skal Anker spille for FC Midtjyllands U/17-hold, mens han har sin daglige gang på akademiet i Ikast.

In this article