FC Midtjylland bekræfter: Disse ni U/19-spillere rykker op

Foto: FCM
Foto: FCM

Årgang 97 ser ud til at være tæt på en gylden en af slagsen for FC Midtjylland, der midlertidigt rykker otte 97’ere op til Mikkel Duelund på førsteholdet. 

FC Midtjylland U/19 har for anden sæson i træk netop sikret U/19 Liga-guld og det har endda været på overbevisende vis med seks points ned til nummer to, FC Nordsjælland. Det har endda været på trods af, at de både nåede langt i pokalen og i UEFA Youth League.

Flere spillere belønnes nu for den flotte indsats på U/19 Liga-holdet og rykkes midlertidigt op i Superligatruppen fra og med opstarten på den kommende sæson.

FC Midtjylland bekræfter således over for D’ BOLD, at ni af klubbens 97’ere vil indgå i Superligatruppen fra starten af næste sæson, men som udgangspunkt kun i de første fem uger af opstartsperioden. Her får de chancen for at bevise sig selv og spille sig til en fast plads på seniorholdet.

Spillere som Alexander Munksgaard og Rasmus Nissen, der begge har spillet Superliga i den netop afsluttede sæson rykkes blandt andet op, og det er naturligt, at de forventes at fortsætte på førsteholdet. Det samme er tilfældet med Andreas Raahauge, der flere gange i sæsonen har ageret backup for Mikkel Andersen. Derudover rykker ulvene Rasmus Nicolaisen, Kristian Dirks Riis, Gloire Rutinkanga, Jákup Thomsen og Mads Døhr Thychosen op. De vil altså alle tilslutte sig den niende 97’er i truppen, Mikkel Duelund, der er på fast fuldtidskontrakt og har indgået i Superligatruppen i en sæson.

Herning-klubben byder dog også på en mindre overraskelse i form af kun 17-årige Mikael Anderson. Den driblestærke og teknisk begavede midtbanespiller rykkes nemlig også op, selvom han endnu har en sæson til gode i U/19 Ligaen, og det glæder den unge ulv:

– Det er selvfølgelig sindssygt fedt at blive rykket op et år før tid. Jeg har altid haft det mål at komme i førsteholdstruppen som ung, så det er jeg selvfølgelig meget glad for, at jeg lykkes med. Nu handler det om at tage chancen, når den kommer, og at gøre det så godt, at Jess (Thorup, cheftræner i FC Midtjylland, red.) vil bruge mig, siger Anderson til dbold.dk.

Alle spillerne har ifølge D’ BOLD’s oplysninger også fået tilbudt en fuldtidskontrakt.

De spillere der ikke formår at spille sig til en fast plads i Superligatruppen vil indgå i et nyt U/20-setup, som FC Midtjylland opstarter denne sommer.

 

In this article