FC Midtjylland satser ungt: Rykker syv ungdomsspillere op i A-truppen

Superligatruppen i FC Midtjylland skal ifølge Herning Folkeblad byde velkommen til syv nyoprykkede U/19-spillere, når man i slutningen af juni indleder forberedelserne frem mod den kommende sæson. 

Ulvene fra det centrale Jylland er blandt landets førende, når det kommer til talentudvikling, og det kommer nu til udtryk via en storstilet satsning på spillere fra egen avl. Årgang 1997 er klubbens gyldne årgang, og i sidste uge hentede talenterne fra det magiske år deres tredje guldmedalje på stribe i ungdomsligaerne. I sæsonen 2013/2014 vandt talenterne U/17 Ligaen, og efterfølgende har man så vundet U/19 Ligaen to gange – imponerende!

Foruden de fremragende resultater i de landsdækkende ungdomsligaer har ulvene fra årgang 1997 også vist prøver på talentet i det store Europa. I denne sæsons UEFA Youth League, som er ungdomsholdenes svar på Champions League, formåede FC Midtjylland at avancere fra gruppespillet og derefter bide skeer med selveste FC Barcelona, som man dog i sidste ende måtte sande, var for stor en mundfuld.

Rasmus Nissen og Mikkel Duelund er begge 97’ere og har adskillige førsteholdskampe på cv’et. De to spillere er altså allerede at finde i midtjydernes førsteholdstrup, men hvem de resterende syv er, vides endnu ikke.

Et godt bud er, at vi får Alexander Munksgaard og Mads Døhr Thychosen at se i Superligatruppen. Munksgaard og Thychosen har nemlig allerede debuteret i Superligaen, mens også målmanden Andreas Raahauge har været udtaget til klubbens bedste hold af flere omgange – dog uden at komme på banen.

Færøske Jakup Ludvig Thomsen blev FC Midtjyllands topscorer i U/19 Ligaen, og er efter alt at dømme også en af de drenge, som fremover skal træne side om side med Jakob Poulsen og Pione Sisto.

In this article