FCM U/16 skal til All Stars Cup

FC Midtjyllands U/16-talenter runder sæsonen af med en tur til All Stars Cup i Prag.

FC Midtjylland U/17 endte den netop afsluttede sæson med et sæt bronzemedaljer og en pokaltitel. Dog kan nogle af spillere ikke helt gå på sommeferie endnu.

Førsteårsspillerne skal nemlig til All Stars Cup i Prag, hvor Midtjylland sender et U/16-hold af sted.

Mads Buttgereit, træner på FCM’s akademi, forklarer, at der er et helt bestemt formål med turen.

– I løbet af foråret har vi allerede deltaget i HelpPhone Cup i Düsseldorf og Scandic Elite Tournament i Vejle, og vores tur til Prag tjener det samme formål: at forme næste sæsons U/17-hold, siger Mads Buttgereit til klubbens hjemmeside og fortsætter:

– Spillerne skal kende den gruppe, de bliver en del af efter sommerpausen, de skal vide, hvad vi forventer af dem. Derudover skal de lære at kende deres holdkammeraters spidskompetencer, så de kan udnytte dem, og de skal kende deres svagheder, så de kan dække ind for dem, forklarer han.

Fra fredag til søndag skal de talenterne fra Heden spille All Stars Cup, hvor de skal spille hele tre kampe hver dag. Dog afvikles kampene over 2×15 minutter, hvor hvert hold har fem mulige udskiftninger. Buttgereit forudser høj intensitet i opgørene.

– Det bliver powerfodbold, hvor det er vigtigt hele tiden at have nogle friske spillere, der kan komme ind og gøre en forskel. Når kampene ikke er længere, er det afgørende at få scoret det første mål, og kommer man først bagud, så er der ikke så meget at betænke sig på – det er bare alt kaste alt frem, siger akademi-træneren med et smil.

FC Midtjylland er havnet i gruppe B sammen med ungarske FC Györ, tjekkiske FC Zbrojovka Brno og tyrkiske FC Altinordu Izmir.

In this article