Fremtidens talenter: DBU U/15-træf – dag 1

D’ BOLD følger de unge U/15-talenter i Vildbjerg, der snart skal kortes ned fra 58 spillere, til en meget mindre gruppe, der efter sommerferien formentlig skal forme det næste U/16-landshold.

DBU afholder i disse dage landsholdssamling for de formodede kommende spillere til U/16-landsholdet i Vildbjerg. Her er 58 spillere udtaget, hvor de er fordelt over fire hold, som torsdag, fredag og lørdag spiller mod hinanden.

D’ BOLD er med på tilskuerrækkerne, og holder øje med, hvem der stikker ekstra meget ud blandt de mange unge talenter.

Men D’ BOLD er selvfølgelig ikke alene. Der er også mange DBU-trænere, blandt andet en del talenttrænere, men også U/16-landsholdstræner Per Holm, er med på sidelinjen.

Og det som de kigger efter, er, foruden potentiale, fire hovedpunkter; teknik, speed, attitude og spilintelligens. Og selvom der nok ikke findes en fodboldspiller på 15 år, der besidder alle fire færdigheder til perfektion, er det også nok bare at kunne være dominerende på en af de fire ting.

Men det er ikke kun til samlingerne, at spillerne skal vise deres værd, men også når de spiller dagligt i klubberne.

– Der er kampene, som de spiller for eksempel spiller i dag. Og så har vi også været ude og se dem spille for deres klubber. De spillere, der er her nu, har haft nogle samlinger hele året, nogle i øst og nogle i vest. Så det har været en proces over et år, siger talenttræner Martin Bloch til D’ BOLD, der også forventer en del af de unge spillere, når det nu er de bedste i landet, der er udtaget.

Spillerne er delt op i fire hold. Og som det så ud i dag, var der to hold med fysisk store spillere, og to hold med lidt mindre spillere.

Den første kamp, der blev spillet, var med de lidt mindre spillere.

For Hold 1, som var klædt i blå, var Simon Rossil, Sebastian Nielsen, Sebastian Fischer, Sofus Koch Erichsen, Mads Højlund, Morten Frendrup, Nikolas Dyhr, Jonas Skytte, Muamer Brajanac, Andres Pyndt Andersen, Gustav Isaksen, Oliver Olesen, Jonathan Canto Nielsen og Emeka Nnamani alle på banen i løbet af kampen.

For Hold 2, som var klædt i rødt, var Andreas Søndergaard, Victor Sørensen, Thomas Christiansen, Frederik Winther, Jacob Rasmussen, Christoffer Petersen, Gustav Mogensen, Mads Sindholdt, Andreas Kirkeby, William Førby, Oliver Tølbøll Rimmen, Emil Matic, Rasmus Rajnholdt og Emil Stanley alle på banen i kampens forløb.

De blå dominerede rimelig meget i første halvleg, og var ved pausefløjt foran med 3-0 på mål af Gustav Isaksen, Muamer Brajanac, der elegant lobbede bolden over målmanden, og Nikolas Dyhr.

Kort inde i anden halvleg scorede Nikolas Dyhr endnu engang, og de blå var foran 4-0. Men så tog rødt hold over. Oliver Tølbøll var efter 41 minutters spil tæt på at reducere til 4-1, da han ramte stolpen. Gustav Mogensen modtog returen og sendte bolden i mål, men blev dømt offside. Dog kom de allerede minuttet efter på måltavlen, da Oliver Tølbøll headede bolden i mål til 4-1. Kun seks minutter senere sendte Andreas Kirkeby bolden i mål til 4-2.

Ti minutter før tid kom Emeka Nnamani på måltavlen og sendte de blå yderligere foran med 5-2, som også var slutresultatet.

Alt i alt var det en meget god kamp, hvor ingen spillede decideret dårligt. Men der var enkelte, som skilte sig en smule ud fra mængden. Muamer Brajanac fik kun en enkelt halvleg på banen, men nåede at score og stod ofte de helt rigtige steder på banen. Gustav Isaksen var i sær i første halvleg i hopla. Han løb, han løb og han løb. Samtidig driblede han, lagde indlæg og nåede selv at skyde på mål et par gange, hvor han den ene gang fik sendt bolden ind. Nikolas Dyhr satte for alvor også sit præg på kampen, og pålagde kampen en masse fart, og scorede foruden også to flotte mål. Emeka Nnamani spillede hele anden halvleg, og kæmpede bravt oppe i angrebet, og fik til sidst fundet en forløsning, da han sendte bolden i mål. Oliver Olesen og målmand Simon Rossil havde begge deres momenter i kampen, og stak også en smule ud fra mængden. Oliver Tølbøll Rimmen og Andreas Kirkeby bar begge to det røde hold meget i anden halvleg, og var sammen med til at sætte de blå hold under pres. Andreas Pyndt Andersen fik med tiden også spillet sig fint ind i kampen, hvor han gav en masse gejst, mens han løb rundt og samlede bolden op diverse steder.

I torsdagens sene kamp mellem Hold 3 og -4, var der knap så mange mål, men meget mere spil inde på midten af banen.

Hold 3 var klædt i hvidt, og havde i kampens forløb Emil Bisgaard, Frederik Nørrestrand, Christoffer Saietz, Morten Dyrmose, Frederik Lund, Mikkel Eslund, Jeppe Paulsen, Mads Bidstrup, Mikkel Kaufmann, Valdemar Sadrifar, Tobias Pedersen, Anis Ben Slimane, Malthe Petersen og Jonas Abdel-Halim på banen.

Hold 4, der havde grønt på, havde Daniel Andersen, Sune Balle, Christian Vestergaard, Mads Hyttel Christiansen, Noah Sloth, Mirza Husic, Oliver Villadsen, Jeppe Pedersen, Anders Fæster, Jacob Steen Christensen, Gabriel Christensen, Jonas Graversen og Majaliwa Msbaha på banen.

Kampen var meget lige gennem samtlige 70 minutter, men det var alligevel som om, at hvidt hold havde et lille overtag, og opnåede flere chancer en de grønne.

Det var dog først efter 50 minutters spilletid, at Anis Ben Slimane, som var kommet ind efter pausen, kunne bringe de hvide foran med 1-0. Lykken varede dog ikke længe, da en grøn spiller blev nedlagt i feltet, og holdet fik tildelt et straffespark. Det var holdtes frontangriber, Anders Fæster, der skulle forsøge at omsætte det til et mål. Og han skuffede ikke. Han skød mod sin højre, og målmanden hoppede i modsat retning. 1-1 efter 59 minutters spil.

Der skulle dog ikke gå mere end otte minutter, før der igen var mål.

Denne gang kom hvidt hold endnu engang foran. Det var Jonas Abdel-Halim, som fik sat sit præg på kampen og scorede til 2-1. En stilling, der holdt helt til slutfløjt.

I denne kamp var det meget holdpræstationerne, som skinnede igennem. Og her havde hvidt holds Emil Bisgaard, Frederik Nørrestrand, Frederik Lund, Mads Bidstrup, Mikkel Kaufmann, Anis Ben Slimane og Jonas Abdel-Halim en god del i holdets sejr. Alt i mens specielt Anders Fæster, Jacob Steen Christensen, Gabriel Christensen og Jeppe Pedersen slog godt igennem på grønt hold.

In this article