Häuser om ny Brøndby-træners værdier: Man skal arbejde 150% i hvert sekund

Efter at have fået uofficiel debut i en træningskamp under den nye Brøndby-træner, Alexander Zorniger, med bl.a. et mål til følge, ser 18-årige Magnus Häuser frem til at få flere chancer på førsteholdet fremover.

Tyske Alexander Zorniger har sat sig i cheftrænerstolen i Brøndby IF op til den nye sæson i Alka Superligaen. I lørdags havde den tidligere Stuttgart- og Leipzig-træner så første kamp med sin nye klub, da Brøndby testede den tidlige sommerform med et opgør mod Sjællandsserie-holdet, Vallensbæk IF.

Til den opgave havde Brøndby-træneren taget et væld af unge spillere med. U/19-spillerne Amir Al-Ammari og Joel Kabongo startede begge inde, mens flere fra Masterclass-afdelingen også var med på bænken.

En af de spillere, der fik lov at vise den nye træner sit værd, var midtbanespilleren Magnus Häuser, der blev sat på banen efter 64 minutters spil. U/19-spilleren kvitterede for tilliden ved at sætte punktum på kampen med et langskudsmål til resultatet 11-1.

– Jeg får en bold et stykke ude fra feltet, og tager et lille touch til mit favoritben. Så tænker jeg med det samme, at jeg bare skal fyre til den. Jeg rammer bolden dejligt rent, og den suser ind i målet, siger Magnus Häuser om sit mål til D’ BOLD.

Se Magnus Häusers mål fra kampen mod Vallensbæk 3.10 inde i videoen – artiklen fortsætter forneden.

Han erklærer sig tilfreds med den indsats som han selv og de andre unge spillere fik leveret i kampens sidste tredjedel.

– Da vi unge drenge kom ind, synes jeg, vi fik vist gode takter med aggressivt genpres og noget dejligt offensivt spil.

»Det ser spændende ud«

Magnus Häuser var glad for at være blandt de spillere, der fik chancen for at imponere den nye træner lidt.

– Det er altid dejligt at få chancen på førsteholdet. Om det er reservekampe mod Vallensbæk, eller det er reservekampe mod de gode hold fra Superligaen. Der var en god stemning. Selvom der ikke var voldsomt mange mennesker, var der alligevel god stemning, og man kunne høre en masse klapsalver, når man havde nogle gode aktioner, så det var dejligt.

Om den nye træner, Alexander Zorniger, siger han:

– Nu har jeg kun haft to træninger og én kamp med ham, så jeg har ikke lært ham rigtigt at kende endnu. Jeg har dog allerede forstået, hvad hans værdier er og hvad man skal gøre under en træner som ham. Man skal arbejde 150 procent i hvert sekund, man bruger til træning og kamp. Det handler meget om tempofyldt fodbold, genpres og godt spil selvfølgelig.

– Det er en form for fodbold, jeg værdsætter højt, og det ser allerede spændende ud. Han minder på nogle punkter meget om Auri (Skarbalius, forhenværende Brøndby-træner, red.), da han også vil have tempofyldt fodbold og at man giver sig fuldt ud i hver eneste aktion man er i.

– Jeg ser frem til at få flere chancer under Alexander, og håber og tror på, det er under ham, at jeg får vist, hvad jeg står for og slår igennem.

In this article