Lyngby U/17: Vi har det klaret det godt

U/17 Ligaen er efterhånden ved vejs ende, og et af de hold, som har spillet samtlige 26 kampe og færdiggjort sæsonen er Lyngby. Det er egentligt gået meget godt, vurderer holdets cheftræner.

I efteråret blandede talenterne fra københavnerforstaden sig i den sjove ende af U/17 Ligaen og overvintrede på en delt tredjeplads. I efteråret er det på resultaterne gået en smule ned af bakke, men det er ikke altid dårligt i ungdomsfodbold, hvor udvikling vægter højere end resultater. Cheftræner for U/17-holdet, Christian Sørensen siger:

-Man kan vel dele det lidt op og sige, at placeringsmæssigt slutter vi højere i efteråret end i foråret, og det synes vi egentlig er lidt paradoksalt, for vi har faktisk spillet nogle af de bedste kampe her i foråret. Det bekræftes vi også i ud fra nogle af de statistikker, vi laver undervejs, for her kan vi se, at vi i foråret har skabt betydeligt flere chancer, siger træneren til lyngby-boldklub.dk

I store perioder af forårssæsonen har de kongeblå fået stabiliseret den defensiv, som indkasserede alt for mange mål i efteråret. Til gengæld har det knebet med at score mål, og undervejs i foråret spillede man 0-0 i tre kampe på stribe. De manglende mål skyldes til dels fraværet af Emilio Simonsen og flere andre profiler fra årgang 1999, som er blevet rykket op til større udfordringer på U/19-holdet:

Vi har haft en sæson med rigtig mange udskiftninger på holdet. Ikke én gang har vi kunne stille med samme hold to kampe i træk, og vi har desuden haft et ungt hold med en overvægt af 00’ere, men det skal ikke lyde som en undskyldning, for jeg synes egentlig, at vi har klaret det godt. Udskiftningerne har også mest fundet sted her i foråret, hvor vi har haft mange skader, og der synes jeg som sagt, at vi har præsteret bedst, er ordene fra Christian Sørensen.

Alligevel kan cheftræneren ikke undgå at være en smule ærgerlig over, at hans unge mandskab ikke har været i stand til at kæmpe med om medaljerne:

De hold, der ligger over os, ligger fortjent over os, for de har vist større stabilitet. Ud over FCK, som har vist sig urørlige, har vi spillet fint med mod rækkens andre hold, så det er blevet afgjort på stabiliteten, og der må vi bare erkende, at vi ikke har været gode nok til at slutte højere i tabellen.

Lyngby indtager i øjeblikket en flot femteplads i U/17 Ligaen, men hvis HB Køge vinder deres sidste kamp mod AGF, bliver den placering forvandlet til en sjetteplads.

In this article