Sen FCK-udligning kostede AaB bronzemedaljerne

Fem minutter før tid var AaB bronzevindere i U/17 Ligaen. Det lavede FCK’s Nikolas Nartey så om på.

Det krævede en nordjysk sejr over FCK lørdag, hvis AaB skulle sætte sig på U/17 Ligaens bronzemedaljer. Forinden havde FCM slået Esbjerg i sidste øjeblik, og dermed var AaB’erne tvunget til at slå det ubesejrede førerhold fra FC København for at spille sig på tredjepladsen. Det kunne reelt set også blive til sølvmedaljer for AaB – det krævede blot en sejr på 22 mål.

Det var de gæstende københavnere, der indledte lørdagens opgør bedst, men som første halvleg skred frem kom AaB’erne bedre med i kampen, og i det 35. minut faldt 1-0-målet så. Et målspark førte til duelspil på midten. Her lykkedes det nordjyderne at erobre bolden højt på banen. Mads Stefansen tacklede sig i to omgange gennem løvernes forsvar og lagde dernæst sikkert bolden i kassen – og så var AaB’erne på bronzekurs.

Efter pausen havde FCK’erne meget boldbesiddelse. Mads Stefansen var dog alligevel tæt på at fordoble hjemmeholdets føring, da han afsluttede på stolpen, men med blot fem minutter tilbage af kampen udlignede gæsterne til 1-1 ved Nikolas Nartey, som bandede sig gennem feltet for til sidst at passere AaB-keeperen. Dermed spolerede han AaB’s bronzemedaljechancer med det, der blev kampens sidste scoring.

Man må rose FCK’erne, der onsdag lukkede U/17 Ligaen mod Brøndby, for at holde fokus og blive ved med at levere, til trods for at de for længst har sikret sig guldet.

AaB kan dog glæde sig over at have spillet begge sæsonens kampe mod ubesejrede FCK uafgjort.

In this article