Skandale i pokalfinalen: Lyset gik midt under kampen

Frederiksberg Idrætspark lagde onsdag aften græs til pokalfinalen for U/19-hold mellem B93 og AB, men desværre for alle involverede blev det kun til 67 minutters fodbold, da lysanlægget satte ud og forhindrede kampens afvikling.

B93 og AB havde begge glædet sig til pokalfinalen. De to mandskaber spiller i U/19 Divisionen, landets næstbedste række, og på vejen til finalen var kvalitetsmodstandere fra U/19 Ligaen blevet elimineret. At pokalfinalen for både B93 og AB er sæsonens største kamp, er næppe en overdrivelse. Desværre blev kampen en gedigen fuser.

For selvom Frederiksberg Kommune i går aftes, dagen inden pokalbraget, havde tjekket op på timeren, som normalt slukker lysanlægget på et bestemt tidspunkt, skete det, der ikke måtte ske.

I pausen af finalen gik lysanlægget nemlig ud, og da ingen vidste, hvordan det igen blev tændt, måtte dommeren efter mørkets frembrud gøre det eneste rigtige og aflyse kampen. På dette tidspunkt var der spillet 67 minutter og B93 var foran med 1-0. Mikkel Mouritz havde bragt talenterne fra Østerbro foran på et straffespark, og AB havde tilmed fået en mand smidt ud.

Derfor er det B93, der må være mest ærgerlige over, at kampen ikke blev færdigspillet. Kort efter slutfløjtet lykkedes det D’ BOLD at få en kommentar fra B93s Jack Tudborg Wander:

– Det er sådan at kampen er blevet fløjtet af i det i 67 minut, grundet intet lys på banen. Vi førte 1-0 og var en mand i overtal. Vi får mere information i morgen ved 12-tiden. Enten skal kampen spilles helt om, eller også skal vi spille de sidste 23, siger Tudborg Wander, som heller ikke vil udelukke, at B93 bliver tildelt som vindere af pokalfinalen. B93-spilleren kalder situationen for ’fuld kaos’.

Efter alt at dømme ligger ansvaret hos Frederiksberg Kommune og DBU. Sidstnævnte, eller rettere sagt KBUs turneringsudvalg, vil, som Jack Tudborg Wander påpeger, i morgen melde ud, hvad der skal ske med kampen.

In this article