Talentchef: Han kommer til at stå på Ceres Park

AGF har tirsdag skrevet kontrakt med den 15-årige målmand Daniel Gadegaard Andersen

For to år siden kom den dengang 13-årige Daniel Gadegaard Andersen til AGF’s U/13-hold som målmand, efter kun at have stået på mål i en måneds tid. Det ændrede dog ikke på et uundgåeligt talent i boksen, som kombineret med en stenhård arbejdsvilje og en kontinuerlig udvikling har resulteret i, at den unge målmand nu kun to år efter sin målmandsdebut bliver belønnet med en treårig ungdomskontrakt.

Udviklingen er også foretaget med store skridt, eftersom Daniel Gadegaard Andersen faktisk aldrig havde prøvet at stå på mål på et 11-mands mål, inden han kom til AGF:
– Det er helt fantastisk. Da jeg kom til AGF for et par år siden, havde jeg kun stået på mål i godt en måned, og til den første træning blev jeg endda overrasket over, at jeg skulle stå på store mål. Det havde jeg aldrig prøvet før. Og nu er jeg kommet på kontrakt. Det er gået stærkt, fortæller den 192 cm høje målmand til AGF’s egen hjemmeside

Han får også store roser med på vejen fra talentchefen i AGF, Anders Madsen, som ikke er i tvivl om, at den tidligere Stautrup IF-spiller kan nå rigtig langt:
– Daniel har potentiale til at nå rigtig langt. Både i kraft af sin størrelse og hurtighed har han på de fysiske parametre rigtig gode forudsætninger. Vi har rykket ham op i U/17-truppen her i foråret, og han har vist, at han kan gebærde sig i det træningsmiljø. Som målmand skal man kunne arbejde under hårdt pres, og her har Daniel vist sig stærk. Han er i super gode hænder ved Kresten (målmandstræner Kresten Vedstesen, red.) som arbejder med ham mange gange om ugen. De to tilsammen kan forløse Daniels potentiale, som vi tror og håber på med tiden vil føre til, at han kommer til at stå i Ceres Park.

Også udenfor Århus er talentet blevet bemærket, og som følge deraf, skal den unge målmand deltage i DBU’s U/15-træf i Vildbjerg senere på måneden sammen med de 57 andre talenter, der alle sammen aspirer til det kommende U/16-landshold. Og står det til den nyligt belønnede målmand, er drømmen også i DBU-regi samt i Århus:
– Hvis jeg kan få det hele, vil jeg tage det. Jeg vil gøre alt for at kæmpe mig på U/16-landsholdet, og skal jeg tænke større, så er min ypperste drøm at blive professionel fodboldspiller og spille for AGF. Det er min ambition, slutter Daniel Gadegaard Andersen af

In this article