Talenttræner: Vi forventer et godt niveau til talenttræf

Martin Bloch, talenttræner i vest, forventer et rigtig godt niveau, når 58 af landets mest talentfulde U/15-spillere mødes til talenttræf.

Fra d. 16.-19. juni er de mest talentfulde spillere fra årgang 2001 fra hele landet samlet  til DBU’s årlige U/15-træf.

De deltagende spillere er fundet gennem de samlinger, der i løbet af året har været på talentcentre i både det vestlige og østlige Danmark. Martin Bloch, som er talenttræner i vest, beskriver hvorfor, U/15-træffet er vigtigt for talentudviklingen:

– U/15-træffet er en traditionel begivenhed i vores spilleruddannelse, idet DBU’s regionaltrænere, talenttrænere samt U-landstrænere her får muligheden for at vurdere de allerbedste spillere på landsplan i årgang 2001 via høj matchning, siger talenttræneren til DBU og fortsætter:

– Igennem en lang periode som U/14 og U/15 er alle spillere løbende blevet kigget på i adskillige klubkampe og via flere DBU samlinger. Alt dette, sammenholdt med et yderst grundigt arbejde i landets talentmiljøer, gør, at vi forventer et rigtigt godt niveau blandt spillerne, siger han.

Træffet er en vigtig ting for de talentfulde spillere, da det ifølge Bloch er først og fremmest en stor motivationskilde – men også en slags afrunding af U/15-“uddannelsesåret”:

– Træffet er en kæmpe motivation for drengene, og samtidig er det afslutningen på U/15-uddannelsesåret, hvor de står på tærsklen til mulig udtagelse til U/16-landsholdet eller futurelandsholdet, afslutter Bloch.

Talenterne mødes i det vestjyske, når Vildbjerg Sports- og Kulturcenter danner rammen for talenttræffet.

In this article