Vildbjerg Cup 2016 – dag 4 – AaB U/16-målmand efter guld: Vi har skiftes til at redde hinanden

Aalborg Boldklubs U/16-talenter vandt tidligere på dagen Vildbjerg Cup, da man i finalen besejrede Skive med 1-0. Aalborggensernes målmand, Patrick Pedersen indkasserede ikke et eneste mål i turneringen.

De har været suveræne, AaB. I front har Victor Lynggaard scoret det ene mål efter det andet, og i målet har Patrick Pedersen været en sikker sidste skanse. Efter kampen tog D’ BOLD en snak med målmanden, som på seks kampe leverede ikke færre end seks clean sheets. De bolsjestribede var før finalen en smule nervøse, fortæller keeperen:

-Vi har kæmpet meget de sidste par kampe. Jeg synes, at vi til at starte med ikke har ret meget af spillet. Vi skal have et boost, inden vi kommer i gang. Vi er alle sammen nervøse. Det er en stor finale, og sidste år røg vi ud, så vi skulle forbedre os i år, siger Patrick Pedersen til D’ BOLD.

De mange clean sheets skal D’ BOLDs udsendte naturligvis spørge ind til, og i den forbindelse beretter Patrick Pedersen om et godt samarbejde mellem ham og forsvaret:

-Først og fremmest er det mit forsvars skyld. De har gjort det meget godt. Vi har skiftes til at redde hinanden. Hvis de har fået en friløber, så er de (forsvarsspillerne red.) hurtige til at hente angriberen, og hvis de har dummet sig, så har jeg også været der. Så vi har støttet hinanden igennem alt.

Han er ikke blot en god målmand, Patrick Rasmussen, han er også nordjydernes anfører, og den rolle passer ham aldeles glimrende:

-Det betyder rigtig meget. Det betyder, at min træner stoler på, at jeg kan komme videre. Det synes jeg er dejligt.

Turneringen kunne næppe have formet sig meget bedre for Aalborg-drengene, end hvad tilfældet blev. Seks sejre og en målscore på 15-0 var facit for AaB U/16s turnering, så hvordan fejrer man en sådan triumf og de flotte guldmedaljer?

-Det ved jeg ikke endnu. Vi har ikke prøvet det før (at vinde Vildbjerg Cup red). Vi er glade, og så skal vi nyde det og råbe hele vejen hjem, lyder det afslutteligt fra den unge målmand, inden han fortsætter jublen med sine holdkammerater på Vildbjergs bane 1.

I næste sæson skal Patrick Pedersen efter alt at dømme spille i U/16-rækken med AaB, men nordjyden fortæller til D’ BOLD, at ambitionen er at komme ind omkring klubbens U/17-ligahold.

In this article