Brøndby Elite Cup dag 1 – fokus på – FC Flora Tallin

I går blev den store ungdomsturnering, Brøndby Elite Cup, sparket i gang. For andet år i træk er D’BOLD til stede ved turneringen. 

FC Flora Tallin (U17) fra Estland er fokuspunktet oven på førstedagen. D’BOLD fangede holdets svenske træner efter kamp til en snak efter deres storsejr over Brøndby U17.

Hvad synes du om kampen:

– Vi spillede en formidabel kamp. Vi var fokuserede og ønskede at starte turneringen godt. Jeg er meget glad for vores start, trods vi ikke helt følte, at vi blev matchet i kampen.

Hvad kan spillerne få ud af Brøndby Elite Cup:

– Spillerne får spillet en masse fodbold mod stærke modstandere. Der er også talentspejdere fra udlandske og danske klubber til stede.

Hvad kræver det at blive professionel fodboldspiller:

– Man skal selvfølgelig have talent, men det vigtigste er hårdt arbejde. På vejen mod at blive prof , skal man være klar på at møde modgang og tackle denne på en konstruktiv måde. Du må ikke give op efter den første forhindring, for gør man det, så har man ikke mentaliteten der kræves for, at gå hele vejen. Det forsøger vi at lære vores spillere.

Hvad er den største forskel på ungdomsudvikling i Danmark og Estland:

– Det er svært at pege på.. Jeg tror, at vi i Estland forsøger at forberede spillerne bedre mentalt, end i gør her Danmark. Det er måske derfor at mange danske spillere vender tilbage til Danmark. 

Hvor langt tror du dine spillere kan komme?

– Det er meget svært at sige, men jeg kan se nogle af dem blive professionelle

FC Flora Thalins næste modstander i turneringen er svenske Landskrona

In this article