Emil Wass: Vil tilbage til Spanien på et tidspunkt

12179574_10206521472708604_2093584211_n

Emil Wass vendte tidligere på året hjem fra et prøveophold i spanske Celta Vigo, men midtbanespilleren er klar til at vende tilbage til Spanien, hvis muligheden byder sig.

Sidste sommer valgte 17-årige Emil Wass, lillebror til landsholdsspiller Daniel Wass, at forlade Lyngby Boldklub og Danmark i bytte med et års fodboldeventyr på ungdomsholdet i storebrorens spanske klub Celta Vigo. Men det planlagte år var ikke 12 måneder langt. Vrøvl med spillerlicensen umuliggjorde spilletid i officielle kampe for Emil Wass, der derfor tog hjem til Lyngbys U/17-hold før tid.

– Det var primært fordi min spillerlicens ikke kunne godkendes, da jeg er under 18 år. Jeg var ellers meget glad for tilværelsen i Spanien, men sådan er det, og jeg kunne ikke vente med at tage hjem, da jeg bedømte, at det var for lang tid uden “rigtige” fodboldkampe, siger Wass til D’ BOLD.

På trods af den manglende kamppraksis har Lyngbys generhvervelse ikke fortrudt sit ophold i Spanien.

– Jeg føler, at jeg har taget meget med hjem dernedefra, både fodboldmæssigt, men også mentalt. Jeg er blevet modnet på en helt anden måde og har oplevet ting, som kun få gør. Så har jeg lært en masse ny fodbold og at spille på en anden måde end i Danmark, og det er helt klart også noget, man kan tage med sig videre hen.

Ifølge Wass er målet stadig at komme tilbage til Spanien engang, også selvom der i øjeblikket ikke er konkrete forhandlinger.

– Det ville da være kæmpe stort (at komme til at spille for Celta, red.), men det er ikke noget jeg ved noget om, og der skal ske meget endnu, før man kan begynde at snakke om det. Celta Vigo er god klub i Spanien og ikke bare én, man lige skifter til, så det er mere en drøm end noget, jeg direkte går efter, forklarer midtbanespilleren og tilføjer, at et kontrakttilbud fra en spansk storklub kunne få ham til at droppe sin uddannelse.

– Umiddelbart ville jeg ikke sige nej til at spille fodbold på højeste plan og udleve min drøm, så det ville nok blive et ja (til et spansk kontrakttilbud, red). Men jeg vil gøre alt, hvad der står i min magt for at nå mine mål og drømme, så nu må vi se, hvad fremtiden bringer, slutter Wass.

Foreløbig er Emil Wass dog stadig at finde i Lyngby, hvor han kom til i 2012.

In this article