Vildbjerg Cup 2016 – dag 3 – Endestationen for Thisted U/14

Europas fjerdestørste fodboldturnering, Vildbjerg Cup, løber af stablen fra torsdag til søndag, hvor over 1600 fodboldkampe afvikles. Her er D’BOLD tilstede og rapportere dagligt. I denne artikel er fokus rettet mod Thisted FCs U/14-drenge

Med hold i både U/17- og U/19-divisionen i mange år, er Thisted FC en aktør i dansk ungdomselitefodbold man skal have for øje. Derfor var D’BOLD til stede, så snart det spidsede rigtigt til, for de unge spillere.

Et af de første opgør i U/14 drenges play off-kampe var et vaskeægte lokalopgør. Thisted FC var noteret som hjemmebanehold, og skulle ”tage imod” Nordthy IF klokken 11 lørdag formiddag. Nordthy var uden deres vigtige forsvarskrumtap Viktor Bak af for D’BOLD ukendte årsager. Om fraværet af Bak var udslagsgivende, eller om Thisted blot var et bedre hold er ikke sikkert.

Men det var uden tvivl de blå-/hvidstribede fra Thisted, der kom bedst fra start, da de efter halvanden minut udnyttede en sløj aflevering, i de bagerste rækker hos Nordthy. Tobias S. Nielsen var hurtig i opfattelse og fik fat i afleveringen. Herefter gled han elegant forbi Nordthys målmand, og kunne let prikke bolden over mållinjen.

Efter fem minutters spil var Nielsen på spil igen. Denne gang blev et langt indkast fra Thisteds indkastspecialist forlænget med et hovedstød, og Tobias Nielsen blev til tomålsskytte, da han uopdækket stod ved bagerst stolpe, og med selvsikkerhed sparkede bolden på i mål.

Nordthy fik ikke rigtig greb om kampen, og kun to minutter efter målet til 2-0 hamrede Tobias Nielsen endnu engang til bolden, og fuldendte et hurtigt hattrick.

Selv ikke udskiftning af kampbolden kunne ændre på kampbilledet, og da dommeren fløjtede kampen af kunne han meddele, at kampen endte 5-0 til Thisted.

Dermed var Thisted klar til kvartfinalen, hvor modstanderen hed FS Holstebro. Et spændende bekendtskab, da Holstebro, som Thisted, havde været suveræne i gennem turneringen. Fire sejre ud af fire mulige og en målscorer på 17-1.

Kampen blev fløjtet i gang ikke mindre end fire timer efter Thisteds ottendelsfinale var færdigspillet. Thisted kom langsomt fra start i kvartfinalen, og allerede efter fem minutters spil, bragte FS Holstebro sig foran. Alt det som Thisted hidtil havde præsteret i turneringen så ud til at være gemt væk. I hvert fald var FS Holstebro det bedste hold i første halvleg, da kampen efter 20 minutter blev fløjtet til pause ved stillingen 1-0.

Anden halvleg blev ikke meget anderledes. Thisted fik tilkæmpet sig en lille håndfuld chancer, men formåede ikke rigtigt at true FS Holstebro. I play off-kampene er antallet af hjørnespark afgørende, ved uafgjort målscore, og også her var FS Holstebro banens bedste mandskab.

Med få minutter tilbage af kampen, satte de et stærkt kontrastød ind, og efter en fiks vending med hælen, ramte kuglen plet, og Thisted var nu bagud med to mål.

Det blev også kampens resultat, og FS Holstebro blev dermed endestationen for Thisted.

Søndag morgen skal FS Holstebro så spille semifinale mod Kastrup Boldklub, som i vejen dertil har slået Rødding IF og S.f.B.

In this article