FCN køber 18-årig offensivspiller i Norge

At norske tigere må siges at være et særsyn, tager de sig ikke af i Farum. FC Nordsjælland oplyser i dag, fredag, på klubbens hjemmeside, og man er millimeter fra at hente den 18-årige norske midtbanespiller, Mathias Rasmussen, i Tippeliga-klubben, IK Start.

Således skriver FC Nordsjælland, at man er blevet enige med IK Start om et køb af offensivspilleren, mens detaljer i de personlige forhandlinger med Rasmussen fortsat mangler at falde på plads. Det forhindrer dog ikke offensivtalentet, som allerede virker indstillet på, at fremtiden ligger i Farum, i at udtale sig om skiftet til sin nu daværende klubs hjemmeside.

– Jeg kommer til at savne gutterne og alle i klubben. Alle har betydet utroligt meget for mig og været vigtige for min udvikling. Jeg har valgt, hvad jeg tror, der er bedst for mig, og jeg håber at få flere af de oplevelser (gode oplevelser fra IK Start-tiden, red.), fortæller Rasmussen blandt andet til ikstart.no.

Med de udtalelser ser skiftet ud til at være på plads, og Rasmussen vil dermed supplere den resterende FCN-offensiv, der i dag, fredag, brillerede og kørte Viborg ud af banen i ALKA Superligaens premiereopgør.

Indkøbet er helt i tråd med klubbens strategi om at udvikle unge spillere til profiler i Superligaen. Det fortæller sportschef, Carsten V. Jensen, til klubbens hjemmeside i forbindelse med en fan-spørgerunde, hvor han blandt andet forklarer følgende om klubbens strategi:

– Der, hvor vi gennem årene er lykkedes godt her i klubben, er ved at hente spillere til med et stort eller uforløst potentiale og så udvikle dem til profiler her i klubben og i ligaen. Først og fremmest, så har vi en fuldstændig klarlagt strategi for, at vi er en klub, hvor rekrutteringen af spillere primært sker gennem egen udvikling af spillere på vores akademier i Danmark og i Ghana. Når det er sagt, så ser vi selvfølgelig også på at tilføre spillere i forhold til sammensætningen af truppen, så selvfølgelig er vi også klar til at supplere med spillere udefra, når vi finder de helt rigtige, som vi tror på, vil passe ind.

Med købet af den blot 18-årige nordmand, Mathias Rasmussen, ser Carsten V. Jensen altså ud til at have fået begge dele opfyldt – både at udvikle unge spillere og tilføje de rigtige typer udefra.

Mathias Rasmussen har i foråret spillet hele 15 kampe i Tippeligaen for IK Start.

In this article