Fokus på: Frederik Nørrestrand – Brønshøj, flytningen, og Brøndbys tredjehold

Hver uge sætter D’ BOLD fokus på et talent i dansk ungdomsfodbold, eller en ældre spiller, med fokus på deres ungdomsår. I denne udgave er det Brøndby-højrebacken, Frederik Nørrestrand , der har været under luppen.

Det er ikke altid, at livet er nemt – og det er heller ej altid, at tingene selv kommer til en. Det kan Brøndbys Frederik Nørrestrand skrive under på, hvad angår hans hidtil meget unge karriere som nu 14-årig-fodboldspiller. Omvendt, var det unge forsvarstalent kun 4 år gammel, da han for første gang sparkede til en bold på en fodboldbane.

Børnehavebarn fra Brønshøj til Albertslund

Det hele startede i børnehaven, da han som 4-årig, sammen med sine klassekammerater, startede til fodbold i den lokale Brønshøj-baserede fodboldklub, Fix. Opholdet var dog ikke et langvarigt et af slagsen, for i løbet af samme år, blev Nørrestrand storebror, og huset blev for småt til, at de alle kunne være der – komfortabelt. Så de flyttede til Albertslund, og på trods af flytningen i så lille en alder, mistede forsvarstalentet ikke sin kærlighed til fodbolden.

Her skiftede han til Herstedøster IC, idet han skiftede bopæl, men spillede kun for hyggen – i hvert fald for en stund.

– Jeg ville lidt mere end hyggebold, og ville egentligt gerne have et mere klart niveau på det hele. Derfor tilbragte jeg det meste af min tid som bredde-spiller i Albertslund Idrætsforening (AIF, red.), forklarer spilleren, der siden hen som U/10-spiller, tog skiftet til Brøndby, til dbold.dk.

På trods af – eller måske nærmere: på grund af – at valget faldt på netop en klub af Brøndbys kaliber og størrelse, fik Nørrestrand en på ingen måde nem vej lagt for sig, i forhold til en oprykning til førsteholdet. Det er han heller ikke selv bleg for at erkende.

– Efter jeg skiftede til Brøndby, blev jeg – efter min første træning – sat på tredjeholdet. Den første måned, var jeg ked af og skuffet, men de resterende 23 måneder på henholdsvis anden- og tredjeholdet, gav mig blod på tanden, forklarer spilleren, og tilføjer, at han kæmpede for det ultimative mål: en plads på Brøndbys førstehold for sin årgang:

– Jeg var kommet for at spille på førsteholdet, og jeg er superglad og taknemmelig for den støtte, jeg har fået fra familien. Min far og jeg, brugte blandt andet utroligt meget tid på at træne de ting, jeg på en fodboldbane var knap så god til.

Og på trods af, hvad han tidligere har oplevet i klubben på anden- og tredjeholdet, har hans kærlighed til klubben været intakt.

– Jeg støtter det hold, jeg selv spiller for. For hvis du giver lidt til klubben, giver klubben lidt til dig. Det er et super vigtigt sammenspil, altså mellem klub og spiller, lyder det fra Brøndbys nummer 2, der tilføjer:

– Brøndby betyder meget for mig. Jeg har brugt utrolig meget tid, og jeg har haft trænere, ved min side, som har troet på mig.

Og nu er Nørrestrand en fast bestanddel af startellever, på trods af kun at være 14 år gammel. Det betyder dog ikke, at han har nået målet – ikke ifølge ham, i hvert fald:

– Jeg drømmer altid stort, fordi hvis du ikke stiller store krav til dig selv, så kan du gå og være glad hele tiden, forklarer højrebacken, og tilføjer at hver kamp tæller:

– Det er en utrolig fed følelse at få spilletid i Brøndby. Jeg er meget taknemmelig for den kæmpe gave, jeg har fået. At jeg, i en alder af 14, kan spille med U/17-holdet er utrolig fedt.

Sidste sæson endte Brøndbys U/17-tropper på en ottendeplads i ligaen. Og på trods af, at man i ligaregi ikke har kæmpet med om toppen i ligaen, som det ellers kunne forventes fra det hold, der vandt ligaen året forinden, så er Nørrestrand ikke andet end tilfreds med holdets kollektive præstation.

– Jeg synes, at det vi har præsteret i år, er det maksimale for os som hold. Vores trup har været meget splittet. Vi løb ind i en hård periode, hvor spillerne fik deres fremtid i klubben bekræftet, forklarer Nørrestrand, og fortsætter:

– Så taget i betrækning af en svær periode, synes jeg vi nåede det vi kunne. Selvfølgelig har man en dårlig smag i munden når man smider det hele i sidste kamp, men vi havde ikke mere i os og jeg er stolt af holdet.

Ligeledes forventer han også en god sæson i den kommende – også individuelt.

– Jeg forventer et højt træningsniveau/kampniveau. Jeg forventer også nogle U/17-ligakampe. Alt i alt forventer jeg et lærerigt år. Det optimale for mig, ville være at komme op og snuse lidt til U/19-holdet også, fortæller Nørrestrand.

Den kommende sæson bliver spændende for spilleren, der selv har Arsenals lynhurtige højreback, Hector Bellerin som umiddelbar yndlingspiller, der også føler sig hjemme i sin position på banen:

– Jeg er selv en spiller med fart, styrke, ro og lederegenskaber, så jeg føler at positionen ligger meget godt til mig, forklarer spilleren.

Spillerens mål i Brøndby, er inden for de kommende to år at være fast spiller på klubbens U/19-hold, og den ultimative drøm er ’at blive en profil i BPL’.

In this article