Frank Hjortebjerg omkring BIF til den kommende U/17-sæson

Brøndby IF U/17 har fået ny træner frem til den kommende sæson, nemlig Frank Hjortebjerg. Frank Hjortebjerg giver her sit syn på den kommende sæson i U/17-Ligaen.

Der har været heftig aktivitet omkring trænerposten på Brøndbys U/17-hold. På bare ét år har de formået at have tre cheftrænere på BIF U/17. Til den kommende sæson er det tidligere U/15-træner, Frank Hjortebjerg, som skal stå i spidsen for Brøndby U/17 og forhåbentlig skabe noget kontinuitet på holdet.

Brøndbys talentfulde U/17-mandskab endte på en 8. plads med 33 point i 26 kampe i sidste sæson. Frank Hjortebjerg ønsker dog ikke at sætte en målsætning på den kommende sæson:

– Ambitionen er først at få de to årgange til at arbejde sammen om et nyt fælles projekt sammen med os i træner- og lederteamet. Herefter er det, hver eneste dag, at presse grænserne for hvad et U/17-præstationsmiljø kan lykkedes med at gøre for det enkelte menneske, den enkelte spiller og holdet, udtaler Frank Hjortebjerg til D’BOLD.

Eftersom at Frank Hjortebjerg kommer fra Brøndbys U/15-hold, bliver det noget af en omvæltning at skulle til at træne U/17.

– Ift. spillet er der ingen tvivl om, at der drejes gevaldigt på de fleste knapper. Tempoet i spillet, intensiteten i duellerne og færdighederne på bolden er væsentligt skruet i vejret. Lidt firkantet kan man sige, at det begynder mere og mere at ligne “voksenbold”. Og skiftet fra U/15 til U/17 er vel nok det største skift i ungdomsfodbold. Derudover er drengene i en overgang fra børn til unge, som naturligvis er interessant at hjælpe dem med, både på og uden for banen.

Det vil altid være svært at skabe kontinuitet i en U/17-trup, da spillerne kun spiller U/17-fodbold i maksimalt to år. Det er også noget, som Frank Hjortebjerg er klar over:

– Det er altid interessant, når man samler to årgange til ét hold. Jeg glæder mig meget til at se årgang 00 og 01 sammen. Jeg kender de fleste spillere rigtig godt, da jeg har haft begge årgange som U/15. Jeg er meget optimistisk ift. at få skabt et stærkt hold, sammen med spillerne, holdlederne og de andre trænere. Et hold der i fællesskab kan skabe det stærkeste præstations- og udviklingsmiljø som muligt. Det er det, der er vores store fælles opgave.

Eftersom Frank Hjortebjerg nu har taget et skridt opad i sin trænerkarriere, eftersom U/17 er mere prestigefyldt end U/15, skulle man tro, at han fortsat vil drømme højere.

– Mine egne ambitioner har ikke ændret sig, fordi jeg nu er U/17-træner. Jeg har en evig ambition om at inspirere, udvikle og udfordre de mennesker, jeg arbejder sammen med. Jeg jagter at blive så dygtig til dét, som overhovedet muligt. Jeg motiveres enormt ved nye udfordringer, der udvikler mig selv, og det vil jeg blive ved med, så må vi se, hvor langt det kan tage mig, slutter Frank Hjortebjerg af i interviewet med D’BOLD.

Brøndby starter U/17-ligaen den 20. august med en hjemmekamp mod Silkeborg. Der venter Frank Hjortebjerg og co. en spændende og udfordrende sæson.

In this article