Justin Shaibu på prøvetræning i Brentford

HB Køges Justin Shaibu var i sidste uge til prøvetræning i engelske Brentford

Som 18-årig har Justin Shaibu etableret sig som en fast bestanddel af HB Køges mandskab i 1. Divisionen. Han har således været en fast del af truppen i den seneste sæson, hvor det er blevet til 14 optrædener for den østsjællandske klub i såvel 1. Divisionen som DBU Pokalen. Læg dertil, at Shaibu fik debut som den yngste HB Køge-debutant for snart to år siden, og man har indtrykket af en talentfuld angriber.

Det er dog ikke kun i HB Køge, at man har øje for skarpretten. Han var således i den forgangne uge til prøvetræning i den engelske Championship-klub Brentford FC. Det bekræfter han over for Dagbladet Køge, og forklarer, at Brentford FC’s U/21-træner, Flemming Pedersen, tidligere træner i FC Nordsjælland, lagde grundlaget for interessen for Shaibu.

– Jeg fik lov at træne sammen med andetholdet, og det var virkelig godt. Hvis der skal ske noget, så er det vel planen, at jeg skal starte på U/21 og så arbejde mig op derfra. Men jeg aner intet. Hvis de var tilfredse med mig, så henvender de sig vel til klubben, og så må vi se, fortæller Shaibu til Dagbladet Køge

Men Shaibu understreger, at lige nu er fokusset på at opnå mere kontinuerlig spilletid, da han i sidste sæson var meget ramt af skader. Han kalder det slet og ret et ”lorteår”, og derfor er det i år, han for alvor skal slå i gennem.

Angriberen har tidligere været på prøvetræning i en række internationale klubber såsom Red Bull Salzburg, Wolfsburg og Utrecht. Han var ligeledes på blokken i FC Nordsjælland og Brøndby, inden han i efteråret skrev under på sin nuværende kontrakt med HB Køge, der binder ham til klubben til og med sommeren 2018.

Brentford har i Lukas Talbro et andet dansk talent, som kom til klubben for to ugers tid siden. Læs mere her

In this article