Imens vi venter: Disse spillere skal du holde med

Logo

D´BOLD varmer op til sæsonstart i Alka Superligaen med at kigge på de unge spillere, som man skal holde øje med i fremtiden – og måske endda allerede i den kommende sæson.

Den nye fodboldsæson venter lige rundt om hjørnet, og derfor varmer vi her på D´BOLD op til den nye sæson der skydes igang på fredag med to kampe. Herunder har vi samlet de spillere, som man skal holde lidt ekstra øje med.

Mads Bech Sørensen, 17 år, AC Horsens

Den blot 17-årige venstreback, Mads Bech Sørensen, er et af de mest lysende talenter i den jyske klub AC Horsens. AC Horsens tog den sidste billet i kampen om oprykningen i sidste sæson, hvor at den 17-årige defensivspiller spillede 12 kampe i alt – 11 af dem i 1. Division. Allerede op til sidste sæson rykkede han, som 16-årig, fra U/19-truppen til førsteholdstruppen, hvilket siger meget om hvor meget at klubben tror på denne unge spiller.

Sammy Skytte, 19 år, Silkeborg IF

Allerede i sidste sæson viste Sammy Skytte hvorfor at man bør holde øje med ham. Den nu 19-årige midtbanespiller, scorede i sidste sæson et enkelt mål i samlet set ti kampe for den midtjyske klub, der i sidste sæson endte som to´er i 1. Division. Skytte lider i øjeblikket af en skulderskade, hvilket holder ham ude i starten af sæsonen, som åbnes fredag aften på udebane mod OB, men den 19-årige U/19-landsholdsspiller er også en af de spillere som man bør holde øje med i de kommende år.

Jens Odgaard, 17 år, Lyngby Boldklub

Jens Odgaard var en af de spillere som man kunne følge ved årets U/17-EM-slutrunde, hvor Danmark desværre røg ud i gruppespillet. Den 17-årige angriber viste dog i sidste sæson skarphed, da han i tre kampe formåede at score et enkelt mål, samt at lave en assist i henholdsvis DBU Pokalen og i 1. Division. Angriberen har i lang tid vist at han har en fornuftig næse for mål, hvilket han både har vist for klub og land de seneste år. Derfor er Jens Odgaard også en spiller, som man bør holde øje med i den nærmeste fremtid.

Mark Brink, 18 år, Esbjerg fB

Den 18-årige midtbanespiller Mark Brink fik i slutningen af sidste sæson sit store gennebrud på Esbjergs førstehold, da han i de sidste seks kampe gik på banen og leverede gode indsatser på stribe, blandt andet med en kasse og en assist. Om U/18-landsholdsanføreren indgår i Colin Todds planer er endnu uvist, men sikkert er, at den talentfulde midtbanespiller har bevist sit værd og er en af de spillere som der skal holdes lidt ekstra øje med.

Oscar Buur, 18 år, Aarhus GF

Oscar Buur er et af de danske talenter man for alvor venter på får sit gennebrud, hvor højreback-positionen dog er godt besat i den nordjyske klub. Buur fik i alt seks minutter i Alka Superligaen sidste år og lavede også en assist i DBU Pokalen, så mon ikke at Buurs chance er på trapperne? I hvert fald er den 18-årige back en af de spillere som man skal holde øje med i den kommende sæson.

Andreas Skovgaard, 19 år, FC Nordsjælland

Andreas Skovgaard er et af de ansigter som der bør holdes et ekstra øje med i den kommende sæson. Allerede i sidste sæson rundede Skovgaard de 1000 spilleminutter på banen, da han var i aktion i hele 15 Alka Superliga-kampe. Han slog for alvor igennem i sidste sæson, så vi kan forvente en masse af de 19-årige fødder – måske endda allerede på fredag hvor man gæster Viborg FF i sæsonens aller første kamp. Den 19-årige centrale forsvarsspiller har fået debut på U/19-landsholdet og derfor er Skovgaard en af de spillere, som man kan glæde sig til at opleve i aktion for det nordsjællandske hold i den nærmeste fremtid.

Jacob Buus, 19 år, OB

Jacob Buus er et nyt ansigt i OB-truppen, da han før denne sæson rykkede op i førsteholdstruppen. Buus har fået debut på både U/16-, U/17- og U/19-landsholdet, hvor det i alt er blevet til seks kampe, så derfor er Buus ikke en uerfaren mand for land, men hvor han derimod for klubben OB endnu ikke har fået sin førsteholdsdebut. Om Buus får sin førsteholdsdebut i denne sæson må vi endnu vente på at få afklaret, men alligevel er den unge højrekant en af de spillere, som man skal holde øje med i denne sæson.

Mikkel Kallesøe, 19 år, Randers FC

Mikkel Kallesøe slog for alvor igennem sidste sæson hvor han i 27 førsteholdskampe fik skabt to mål og derved to assists og hvor han også selv fik scoret et enkelt. Op til denne sæson har Ólafur Kristjánsson taget over trænermæssigt da han har afløst Colin Todd, og det bliver spændende at se om Kallesøe igen kan spille sig til spilletid under Kristjánssons vinger. Uden tvivl er Kallesøe en meget spændende spiller der er værd at følge i den kommende sæson.

Morten Rokkedal, 18 år, AaB

Morten Rokkedal var en af de spillere der fik debut på sidstedagen af sidste sæson. Mod OB fik han debut i 2-3-nederlaget, hvilket er et tegn på en klub der satser på deres unge spillere. AaB er ved at samle en ny trup eftersom at mange er taget fra den nordjyske klub. Til det projekt har man rykket en masse unge spillere op i førsteholdstruppen, og én af dem er 18-årige Morten Rokkedal der skal hjælpe til med at samle det nye AaB. Med debuten har Rokkedal cheftræner Lars Søndergaards tillid, hvilket er et godt tegn for fremtiden i AaB-trøjen. Vi glæder os i hvert fald til at se mere til Rokkedal, hvilket man generelt også bør gøre.

Daniel Stückler, 19 år, Brøndby IF

Den dansk-østrigske centerforward har fået en forrygende sæsonstart med mål blandt andet mod islandske Valur i Europa League-kvalifikationen. Også i sidste sæson fik han spilletid under daværende træner Auri Skarbalius og gjorde det også ganske glimrende med et mål i otte Alka Superliga-optrædender. Derfor håber vi at se meget mere til Stückler der har en lovende fremtid på Brøndbys førstehold. Uanset hvilken rolle han spiller i den nye sæson under den nye træner Alexander Zorniger, er Stückler en mand, som man bør holde øje med.

Rasmus Nissen, 19 år, FC Midtjylland

Rasmus Nissen er en populær mand i FC Midtjylland, hvor den unge back allerede i sæsonen første Europa League kvalifikationskampe har lavet to assists mod litauenske Suduva. Med de to assists tangerer han allerede sidste sæsons antal assists, hvilket kun gør ham endnu mere spændende at følge i denne sæson. Han scorede også et mål mod nu nedrykkede Hobro i hans gennembrudssæson, så ham her, Rasmus Nissen Kristensen, er en mand som bliver meget spændende at følge i denne sæson.

Erik Nissen, 19 år, SønderjyskE

Et af de store talenter i SønderjyskE hedder Erik Nissen. Den nyoprykkede spiller skal være med til at forsvare klubbens sølvmedalje i Alka Superligaen i år, hvilket vi på D´BOLD ser meget frem til. Det er dog tvivlsomt om midterforsvaren går direkte ind på SønderjyskE-holdet, men det bliver uden tvivl spændende at følge den unge forsvarsspillers fremtid.

 

Mathias Bonde, 18 år, FC København

Mathias Bonde er et af de mange dygtige talenter i FC Københavns talentafdeling, og derved også en af de mulige debutanter på førsteholdet i denne kommende sæson. Efter et mislykket ophold hos de hollandske mestre, PSV Eindhoven, er han igen kommet tilbage til Danmark for at fortsætte sin karriere. Bonde er derfor en af de spillere du bør holde øje med til den kommende sæson.

 

Den nye Alka Superliga-sæson skydes igang på fredag med to kampe:

Viborg FF – FC Nordsjælland kl. 18.15

OB – Silkeborg IF kl. 20.15

 

In this article