Odgaard yngste Lyngby-spiller nogensinde

Da Jens Odgaard søndag blev skiftet ind mod OB, blev han med sine 17 år og 115 dage Lyngbys yngste spiller nogensinde til at få debut i Superligaen.

Lyngby har opfostret mange gode spillere gennem tiderne, og Lyngby har altid været hurtige til at give dem chancen. Spillere som Uffe Bech, Christian Nørgaard, Yussuf Poulsen og Dennis Rommedahl fik alle debut i Lyngby som 17-årige. Der var dog ingen af dem, som var lige så ung som talentfulde Jens Odgaard.

Jens Odgaard blev skiftet ind i det 80. minut mod OB ved stillingen 2-2. Kampen var hektisk, og Lyngbys Jeppe Kjær havde lige brændt straffespark. Det var netop Jeppe Kjær, som skulle ud til fordel for Odgaard. Begge hold pressede på og gik efter de tre point, det endte dog 2-2, og Jens Odgaard fik 13 minutter på banen.

Jens Odgaard får ikke kun spilletid i Lyngby, han har nemlig spillet på både U/16 og U/17-landsholdet. I alt har han spillet 25 kampe og scoret 11 mål for Danmark U/16 og U/17.

På listen over de yngste Superliga-debutanter ligger Jens Odgaard sig ind på en solid 19. plads. Listen toppes af Kenneth Zohore, som fik debut for FC København i en alder af 16 år og 35 dage. Top 5 på listen ser således ud:

  1. Kenneth Zohore, FCK, 16 år og 35 dage
  2. Mads Raben, OB, 16 år og 75 dage
  3. Lucas Andersen, AaB, 16 år og 173 dage
  4. Mads Hvilsom, FCM, 16 år og 225 dage
  5. Navid Dayyani, AGF, 16 år og 244 dage

Jens Odgaard udtaler selv om debuten til Lyngbys hjemmeside:

– At få Superliga-debut er noget, alle danske fodbolddrenge drømmer om, og jeg er rigtig glad for, at Lyngby har givet mig chancen for at prøve det. Det har krævet hårdt arbejde at nå hertil, men nu har jeg bare lyst til at kæmpe endnu hårdere for at få chancen igen.

In this article