Silkeborgs talenter pudser formen af i Tyskland

Der er godt tre uger til starten på ungdomsligaerne, men Silkeborg IF er allerede i fuld gang med forberedelserne i Tyskland.

Silkeborgs bedste U/17- og U/19-hold er i disse dage i Tyskland for at spille træningskampe mod regionale modstandere. Resultaterne har hidtil været en blandet pose bolsjer. U/19-holdet, som i sidste sæson overraskede positivt med en sjetteplads i U/19 Ligaen til følge, fortsatte de gode takter fra i fjor, da Dennis Pedersens mandskab mødte Holstein Kiel i en træningskamp.

Tyskerne, som til dagligt huserer i Tysklands bedste ungdomsrække, kom foran 1-0, men danskerne mistede langt fra modet. Ved pausen var stillingen således 1-3 til Silkeborg efter scoringer fra Thomas Lodberg, Magnus Mattsson og et tysk selvmål.

Også i anden halvleg var de rødklædte i teten. Gæsternes Andreas Friis gjorde det til imponerende 4-1, inden nordtyskerne afslutteligt gjorde det til slutresultatet 4-2. Desværre for midtjyderne gjorde U/17-holdet ikke U/19-talenterne kunsten efter, da Jesper Mikkelsens U/17-mandskab mødte Holstein Kiels ditto.

Alt startede ellers godt, da Oliver Schmidt bragte Silkeborg foran 1-0, som også var stillingen ved pausen. I anden halvleg blev der dog hurtigt vendt op og ned på tingene, og på seks minutter scorede tyskerne tre gange. Kampen sluttede 3-1, men de unge spillere fra Søholt havde muligheden for at rette op på det skuffende resultat, da man kort tid senere mødte Hamburger SV i en ny træningskamp.

Desværre for U/17-drengene blev kampen mod Hamborgholdet ingen succes. HSV viste sig for stærke og vandt med hele 4-0. Jesper Mikkelsen, holdets træner, fortsætter det hårde arbejde:

-Vi var hårdt matchet på samtlige pladser og mødte et hold, der spillede direkte og hurtigt. Vi har i de første par dage af forberedelserne haft fokus på vores defensive organisation – på at indkassere færre mål give færre chancer væk. Det arbejder vi videre med, siger U/17-træneren til silkeborgif.com

Både U/17-og U/19-holdet i Silkeborg indleder d. 13. august sæsonen med en hjemmekamp mod AGF.

In this article