Vildbjerg Cup 2016 – dag 3 – AaB U/16 sikkert i finalen

Europas fjerdestørste fodboldturnering, Vildbjerg Cup, løber af stablen fra torsdag til søndag, hvor over 1600 fodboldkampe afvikles. Her er D’BOLD tilstede og rapportere dagligt. Her med fokus rettet mod sidste års nordjyske finalister fra AaB

I den første semifinale for U/16-drengene skulle AaB forsøge at slå en gammel kending. FS Holstebro. Som D’BOLD skrev fredag, kender de to hold hinanden rimelig indgående, og har af flere omgange mødtes på en fodboldbane.
Denne gang var en af de mere betydningsfulde, da det eneste, der skilte de to klubber fra finalen og mulighed for trofæ og hæder.

Dommertrioen med litauisk fortegn fløjtede kampen i gang, og allerede efter 10 minutters spil havde bolden første gang passeret mållinjen. Desværre for FS Holstebro, var sidste mand på bolden i en strafbar offside position, da riposten fra målmandens parade enten for fødderne af en blåbluset spiller.

Allerede fire minutter senere var bolden igen i mål – og denne gang blev scoringen godkendt af den litauiske hoveddommer. Et par meter udenfor feltet modtog Victor Lynggaard bolden, brugte to berøringer på at lægge den af, hvorefter han hamrede til den, og med et fladt skud udplacerede han målmanden i FS Holstebros mål. 1-0 til AaB.

Efter 16 minutters spil fik aalborgenserne deres andet hjørnespark, hvor Victor Lynggard kunne springe højest, og med et kraftfuldt hovedstød gjorde sig selv til dobbelt målscore.

Et minuts tid senere blev kampens første advarsel givet til en FS Holstebro-spiller, da denne kom sent i en tackling på AaBs Nicholas Markils.

I resten af første halvleg, satte de bolsjestribede sig tungt på spillet og lukkede ned for FS Holstebros opspil. 2-0 ved pausen.

Det er for D’BOLD uvist om FS Holstebro i pausen fik et skud energi, men tydeligt var det i hvert fald, at de opsøgte spillet mere i anden halvleg. Således var tempoet på bolden intensiveret, og presset tungere.

FS Holstebros backs lagde sig længere fremad på banen, og dette var da også den mulighed FS Holstebro havde, da AaB satte langt størstedelen af deres pres midt på banen.

Desværre, så lykkedes det ikke for Holstebro-spillerne at nedbryde det kompakte forsvar, som AaB effektuerede i anden halvleg.

Kampen endte 2-0 til AaB U/16, som ¬for andet år i træk er klar til finalen ved Vilbjerg Cup.

I år kan de enten møde Skive IK eller Aabyhøj i finalen. Skive IK mødtes med AaB i gruppespillet, hvor sidstnævnte vandt med 3-0. Aabyhøj tabte deres første kamp mod FS Holstebro, og vandt de to efterfølgende mod Jetsmark IF og Engum UI.

In this article