Vildbjerg Cup 2016 – dag 3 – Holstebros suveræne U/14-drenge snuppede guldet

Europas fjerdestørste fodboldturnering, Vildbjerg Cup, løber af stablen fra torsdag til søndag, hvor over 1600 fodboldkampe afvikles. Her er D’BOLD tilstede og rapporterer dagligt. I U/14-rækken løb talentprojektet FS Holstebro med sejren, da de slog Varde med 3-0.

Søndag er den sidste dag ved Vildbjerg Cup, men inden stævnedeltagerne spredes for alle vinde, bliver der spillet massevis af finaler i de respektive rækker. D’ BOLD var på plads til finalen i U/14-rækken mellem FS Holstebro og Varde IF.

FS Holstebro er måske ukendt for den almene fodboldinteresserede, men sådan fortsætter det ikke. Klubben, som har DBUs T-licens, er et målrettet talentprojekt som består af flere lokale klubber. I sidste sæson blev FS Holstebros nuværende U/14-hold nummer to i U/13-rækken og sluttede således højere i tabellen end storklubber som Silkeborg, AGF og AaB.

Holstebro U/14 kom til finalen med en målscore på 21-1, men også Varde havde været suveræne i turneringen. Blandt andet med en semifinalesejr på hele 7-1, så der var lagt i kakkelovnen til et brag af en fodboldkamp.

Kampen startede en smule nervøst fra begge sider, men det var Holstebro, som havde kampens første store målchance. Til Vardes held var Holstebros unge fløjspiller uskarp, da det gjaldt. Afslutningen fra nært hold blev parreret af Varde-keeperen med en flot fodparade.

Ingen af holdene fik spillet til at køre. De unge spillere, som endnu ikke er blevet konfirmeret, var tydeligvis mærket af kampens betydning og turde ikke holde fast i bolden. I første halvleg var de mørkeblå Holstebro-drenge farligst, mens Varde ikke kom tættere på end to ufarlige frisparksforsøg.

Bedst som man troede, at første halvleg skulle slutte uden scoringer, kom Holstebro foran med 1-0. Nikolaj Clausen var først på en tværaflevering fra højre, og den unge offensivspiller skulle blot sætte indersiden på for at passere Vardes chanceløse målmand.

I pausen snakkede Varde-lejren om at være tættere på Holstebros spillere, som havde fået for meget plads. Anden halvleg blev ligeledes en intens og uskøn forestilling. Holstebro trak sig en smule længere tilbage på banen og lod de hvide vardegensere komme mere med.

Med 12 minutter tilbage af opgøret blev kampen reelt afgjort. Holstebros nummer 2 fik en fri chance i feltet, og den fysisk stærke midtjyde holdt sin direkte modstander på afstand, inden han kanonerede bolden i mål til 2-0. Kort efter var selvsamme Holstebro-dreng tæt på at øge til 2-0, men skudforsøget røg en halv meter forbi den ene opstander.

Scoringen gav overtaget til de mørkeblå midtjyder, mens Vardes unge spillere virkede slidte og en smule opgivende. Symbolsk for Holstebros suveræne præstationer til VIldbjerg Cup begyndte solen i finalens sidste fase at titte frem. Med fem minutter tilbage af kampen var Varde millimeter fra en reducering, men med en pragtredning forhindrede Holstebros bagerste en scoring til de hvidklædte vestjyder.

I de absolut sidste sekunder blev det endda 3-0 til Holstebro, da et indlæg sejlede ind bag Vardes hårdt kæmpende målmand.

Efter 40 hektiske minutter med et hav af nærkampe og hårdt slid fra begge mandskaber fløjtede dommeren i fløjten for sidste gang, hvorefter Holstebros U/14-drenge kastede sig om halsen på hinanden og fejrede en sejr, som var helt og aldeles fortjent.

Guldmedaljerne kom i hus efter lutter sejre og en målscore på imponerende 23-1. Der venter Holstebros U/14-talenter en stor fremtid.

 

 

In this article