Vildbjerg Cup 2016 – dag 4 – Usårlige AaB U/16 tager revanche for finalenederlag

Europas fjerdestørste fodboldturnering, Vildbjerg Cup, løber af stablen fra torsdag til søndag, hvor over 1600 fodboldkampe afvikles. Her er D’BOLD tilstede og rapportere dagligt. Her med fokus rettet mod sidste og første års nordjyske finalister fra AaB.

Presset var fra starten af kampen stort på AaB U/16-drengene. Ikke alene havde træner Mathias Hansen fra starten af turneringen meldt ud, at de gik efter en sejr, og samtidig havde klubbens U/16-piger få minutter forinden kampstarten 10.35 vundet deres finale.

Det taktiske oplæg for kampen var klart. Skive IK skulle fokusere på de defensive dyder, ikke ulig hvordan Island opnåede succes ved sommerens europamesterskab for seniorer. Som modsvar skulle AaB forsøge at lirke en kompakt defensiv op med flot kombinationsspil og hurtige fødder.

Allerede efter to minutter faldt kampens første chance til Skive. En frisparkskytte fik sendt bolden mod mål. Det kastede et hjørnespark af sig, men tæt på mål blev det ikke.

Efter ti minutter af første halvleg fik AaB udbytte af deres hurtige spil. Nicholas Markils fik en hoppende hovedstødsaflevering, som han i et elegant loop med ydersiden sendte over tre forsvarsspillere. Victor Lynggaard løb i dybden, og forlængede en hoppende bold, som i en stor bue røg over Skives målmand. 1-0 til AaB.

Efter målet flyttede Skive deres presspil længere op på modstanderens banehalvdel, hvilket hurtigt kastede to hjørnespark af sig.

Den rigtige chance kom Skive dog ikke til i første halvleg. Det blev højest til klumpspil i feltet efter et af de fem hjørnespark, de fik tilkæmpet sig, eller et par langskud fra cirka 30 meter ude. Ikke desto mindre pressede de hårdt på boldholderen, og gav ikke mange chancer væk til AaB.

Efter blot et minuts tid af anden halvleg fik Skive endnu et hjørnespark, men modsat tidligere blev dette eksekveret fremragende. En Skive-spiller var først på bolden, og AaBs bagerste skanse Patrick Pedersen måtte ud i en flot redning.

Kombinationsspillet flød ikke som forventet for AaB i starten af anden halvleg. Derimod var det enkelte spilleres aktion, der blev afgørende. Her skilte særligt målscorer Victor Lynggaard sig ud med flere tunneller og tekniske detaljer.

Generelt blev anden halvleg en lettere rodet affære, hvor ingen af holdene for alvor formåede at få hånd om spillet. AaB var det klart skarpeste hold, men manglede lige de sidste procenter før det for alvor blev farligt.

Derfor endte kampen 1-0 til AaB, som kunne tage revanche efter sidste års finalenederlag.

Det var også enden på en flot turnering af aalborggenserne, som dermed havde vundet alle kampe i turneringen, tilmed uden at indkassere et eneste mål.

In this article