Vildbjerg Cup – dag 2 – 13-årig altmuligmand flytter hjemmefra

Europas fjerdestørste fodboldturnering, Vildbjerg Cup, løber af stablen fra torsdag til søndag, hvor over 1600 fodboldkampe afvikles. Her er D’BOLD tilstede og rapportere dagligt. I denne artikel med fokus på 13-årige Viktor Bak

Med 638 hold samlet i og omkring den midtjyske by Vildbjerg er det lettere at finde talentfulde fodboldspillere end at finde en nål i en høstak. Betydeligt lettere. Derfor var det heller ikke en overraskelse for D’BOLD at finde en ganske særlig spiller på Nordthy IF’s U/14-drengehold. Hans daglig dag har to år været centreret omkring FC Midtjylland – og fra tid til anden lidt skolegang.
Nu bliver fodbolden og FC Midtjylland en endnu større del af 13-årige Viktor Baks liv.

Den unge fodboldspiller flytter nemlig til en værtsfamilie ikke langt fra FC Midtjyllands akademi. Det sker i jagten på endnu mere fodbold. For nogle vil det være tidligt at flytte hjemmefra. Men ikke for unge Bak:

– Det er lidt tidligt at flytte hjemmefra, men det skal nok gå. Jeg spiller på hold med sønnen i den familie, hvor jeg skal bo, så jeg kender flere af dem, der bliver min hverdag, i forvejen, fortæller Viktor Bak til D’BOLD og fortsætter:

– Det bliver sgu fedt at prøve noget andet.

Planen er klar. Først skal han blive en fast bestanddel af ulvenes U/14-hold:

– Til at starte med, skal jeg spille på U/14-holdet, men det kan være, jeg skal være en del af U/15-holdet også. Da jeg var på U/13-holdet fik jeg nemlig spilletid på U/14-holdet, så det håber jeg gentager sig. På sigt vil jeg gerne til udlandet, slutter Viktor Bak hvorefter han og holdet bevæger sig mod dagens frokost buffet efter en solid 3-1-sejr, hvor Bak bidrog med både mål og assist. Endda i rollen som central forsvarsspiller og til tider på midtbanen.

In this article