17-årig Randers-angriber: Mine kvaliteter rækker til det, jeg vil

Foto: Randers FC
Foto: Randers FC

Topscoreren fra Randers Frejas U/17 Liga-hold fra sidste sæson ser ikke en grænse for sin egen udvikling. Kvaliteterne rækker til det punkt, han selv vil tage dem til.

Det er ikke højden, der mærker vokseværk, for her rækker 17-årige Marcus Mølvadgaard allerede godt i vejret, men derimod karrieren, der lige nu tager hastigt voksende skridt for den unge Randers-angriber.

Han skal kun netop nu til at begynde på sit andet år på HHX, men har i modsætning til mange af sine jævnaldrende venner gjort sig store fodboldmæssige erfaringer på nuværende tidspunkt. For et år siden var han til prøvetræning i Bundesliga-klubben Mainz 05, i sidste sæson blev han Randers Frejas topscorer på U/17 Liga-holdet med 10 mål og i starten af denne sæson kom han på banen til de sidste otte minutter af Superliga-kampen mellem Randers FC og AC Horsens. Det var hans officielle førsteholdsdebut.

Udover debuten mod AC Horsens, har den lange angriber også været med på bænken i fire andre Superliga-kampe i denne stadig unge sæson. Selv fortæller Mølvadgaard, der blot har kunne sætte de 17 lys i lagkagen i denne måned, at det går hastigt fremad lige pt.

– Det hele er gået meget hurtigt, men jeg har altid vidst, at det ville gå i den retning. Det var bare et spørgsmål om tid, men jeg suger bare til mig fortiden, siger Marcus Mølvadgaard til D’ BOLD og fortsætter:

– Det er ikke rigtig kommet som nogen overraskelse for mig. Jeg ved, hvad mine kvaliteter er, og jeg har arbejdet hårdt for at opnå de her ting.

Marcus Mølvadgaard karakteriseres bedst som en fysisk stærk angriber med fart i fødderne, som samtid kan mønstre en fin teknisk kunnen. En komplet angriber, mener han selv, han er. En angriber med store planer for fremtiden.

– Jeg har store planer med mig selv. Og en dag skal jeg helt sikkert også prøve udlandet, hvis muligheden stadig er der på det tidspunkt. Mine kvaliteter rækker til det, jeg selv vil, så med hårdt arbejde hver dag er jeg sikker på, jeg nok skal få en spænende fremtidig karriere.

»Hvis Randers fortsat skal være det rigtige for mig…«

Randers FC har forstærket sig markant på angrebsiden i dette transfervindue, hvor tre nye fuldboldsangribere er hentet til. Derfor tæller Randers nu fem stærke, udenlandske angribere i førsteholdstruppen (Mikael Ishak, Viktor Lundberg og nyindkøbene Marko Mitrovic, Mayron George og Marvin Pourie) + 17-årige Marcus Mølvadgaard, der byder sig til i kampen om spilletiden.

For den unge Randers-angriber er det vigtigt at udviklingen fortsat kører på samme spor som nu. Derfor kræver han, at Randers fremover også vil involvere ham omkring førsteholdet.

– Klubben har bevist en masse for mig og vist, de virkelig tror på mig, men det er klart, at det også fylder i mit hoved med alle de offensive indkøb, de har foretaget sig, så jeg skal stadig have afklaret med mig selv, hvor jeg står i forhold til klubben. Og når man er i en positiv udvikling, er det klart, at interessen stiger for både ind- og udenlandske klubber. Jeg vil gerne presses mest muligt, så hvis Randers forsat skal være det rigtige for mig, skal jeg forsætte min udvikling og være involveret mest muligt med førsteholdet.

Med den forøgede konkurrence i Randers-angrebet erkender Mølvadgaard dog også, at han måske skal rette sit fokus mod at spille en stor sæson på klubbens hold i U/19 Ligaen.

– Jeg kender ikke til deres formål med de indkøb, de har foretaget sig, men hvis planen er, at jeg skal være bolddreng, kommer mit fokus til at ligge på U/19. Men jeg spiller bare mine chancer, og så må tiden vise, hvad det bliver til.

Egentlig er Mølvadgaard kun nu rykket op som førsteårs U/19-spiller. Han spiller dog en fremtrædende rolle på holdet, og har spillet fuld tid i begge Randers Frejas første to kampe i turneringen med ét mål til følge. Han tror på en god sæson for Randers-mandskabet, der i sidste sæson sluttede sidst i U/19 Ligaen.

– Kigger man individuelt op imod vores konkurrenter, har vi nok ikke det stærkeste hold, men jeg syntes faktisk de første kampe er forløbet nogenlunde, og beviser, at vi som hold er stærke. En uafgjort kamp i Aalborg og et nederlag hjemme mod et stærk mandskab fra Nordsjælland, hvor jeg faktisk begge gange føler, vi sagtens kan få flere point med, end vi gør. Så jeg tror målsætningen må være at kæmpe sig til en plads i midten af tabellen, måske lavere, måske højere – det må være op til os selv at vise, hvad vi vil.

Marcus Mølvadgaard har et år tilbage af sin kontrakt med Randers FC. Han rejser lige om lidt af sted med U/18-landsholdet, der skal spille to kampe mod Holland d. 1. og 4. september.

In this article